El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’índex de nous contagis a Catalunya continua resistint-se a baixar
  • CA

L’actualització de les dades de la Covid-19 a Catalunya mostra un panorama similiar als darrers dies: un descens lent d’alguns dels principals indicadors. El risc de rebrot perd 39 punts i se situa en 556, xifra que queda lluny encara dels menys de 200 que ha d’assolir per considerar que Catalunya surt de la zona de risc mol alt. La velocitat de propagació també manté un descens lent i se situa en 0,85, un ritme que pot fer que amb la pròrroga de deu dies en les mesures restrictives finalment baixi al 0,7 que els experts indiquen que és el nivell acceptable per poder considerar que la pandèmia torna a estar sota control.

La incidència a 14 dies retrocedeix a 686,30 (era de 719,20 en l’anterior balanç). En paral·lel, s’han declarat 2.801 nous casos confirmats per PCR o test d’antígens (TA), fins als 282.643 des de l’inici de la pandèmia. El 10,18% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. També s’ha informat de 71 noves morts, amb un total de 14.957. Pel que fa als hospitals, hi ha 2.626 ingressats per Covid-19 (-61) i 585 a l’UCI (+2), tenint en compte que ara també s’inclouen els crítics en centres privats.

El descens d’ingressats és una notícia positiva, però el volum de llits d’UCI ocupats resulta preocupant si es té en compte que Salut ha establert que la situació seria sostenible amb 300 llits. Es tracta també d’una qüestió de personal sanitari, com va indicar el secretari de Salut Pública ahir, Josep Maria Argimon, assegurant que no és només una qüestió de llits, sinó de personal que ha d’atendre els pacients que els ocupen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa