Illa avisa que vénen setmanes “crítiques” i demana que es respectin les restriccions

El ministre diu que correspon als partits i al Govern decidir l'ajornament de les eleccions catalanes

La Moncloa encén les alarmes. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advertit aquest dimecres que la situació de la pandèmia a Espanya és “molt preocupant” per l’augment registrat de la incidència del virus, així com també de l’increment de la pressió hospitalària. Illa ha dit que en les properes setmanes s’espera un creixement, d’hospitalitzacions i cal actuar en conseqüència amb l’adopció de mesures per part de les comunitats autònomes. “Tots els consellers de salut han manifestat la seva preocupació en la reunió del consell interterritorial d’avui, la ciutadania ha de respectar escrupolosament les mesures que estan adoptant les comunitats”, ha demanat el ministre en una roda de premsa posterior des de La Moncloa. Illa ha demanat a les comunitats qu preunguin mesures “dures”.

Illa també ha fet referència a les eleccions catalanes i ha dit que la decisió sobre un ajornament correspon als partits i al Govern. Sobre la seva permanència en el càrrec de ministre fins que l’hagi d’abandonar com a candidat del PSC a les eleccions catalanes, Illa ha dit que ara està centrat “al 101% en la gestió de la pandèmia”.

Comentaris

  Cromanon 14/01/2021 3:12 pm
  Si a les eleccions catalanas guagnen els independentistes el govern Espagnol tindrà el problema català sobre la taula per tenir que donar resposta que no serà la mateixa si el unionisme te uns bons resultats a Catalunya. Crec que la figura del Sr Illa no els hi farà cap favor amb aquest sentit. Es tracta de un individuo gris que està demostran la seva incompetència com polític i com gestor.
  Cromanon 14/01/2021 3:05 pm
  La campaña que estan fen els socialistes demostre el nerviosisme que tenen si a les eleccions catalanes guanyen els independentistes. Enquestes manipulades y mitjans de comunicació comprats per fer campagna a favor d’ells així hu demostren. Un exemple descomunal es El Periodico que ja començan a donar pena per la seva subordinació amb el PSOE
  Cal dir-ho 14/01/2021 12:54 pm
  El candidat electoral fantasma o el ministre espanyol fantasma ? Sigui com sigui el ministre "cupo catalán" solament és possible en un estat colonial. Amb la independència no caldrà cap ministre "cupo" ni que des les patronals catalanes demanin sempre, cada legislatura espanyola, un "menistro de Fomento" català, no se n'adonen que amb la independència tots els ministres seran catalans ?
  Illa, funeraria especializada en viejos yviejas 14/01/2021 8:17 am
  80.000 morts es el curriculim d3l Funerari Illa, un enterramorts como Dios i el Iceta manda. Matar vells, psoecialisme como Dios i Sanchez manda. PSOE MATADERO DE VIEJOS I VIEJAS A DESTAJO
  Josep 13/01/2021 9:16 pm
  filferro al coll i cop de peu al tamboter, mereixes penjar de la forca, miserable (censurat)
  Patètics 13/01/2021 9:07 pm
  Ja pot dir missa, que ell ha presentat la dimissió. Irresponsable
  Anònim 13/01/2021 8:47 pm
  A això es redueix la gestió del gran Illa. Parlar. La logística de la vacunació: comunitats. La logística per fer proves de Covid: comunitats. La preparació de les UCI: comunitats. Dissenyar les estratègies de contenció de l'epidèmia: comunitats. Illa: blablabla.

Nou comentari