El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern mantindrà les restriccions malgrat el que decideixi l’Estat
  • CA

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha avançat que el Govern mantindrà les restriccions anunciades aquesta setmana encara que la resta de l’Estat no n’apliqui. La consellera ha assegurat que la Generalitat han volgut ser “seriosos” i “combatre” la sisena onada del coronavirus després de viure uns dies amb un nombre de contagis i ingressos hospitalaris elevats. Vilagrà considera que les restriccions catalanes com ara la limitació de deu persones en les reunions permeten que “ningú passi sol aquest Nadal”. Tot i així, la consellera ha avançat que vetllaran perquè la gent gran i les persones vulnerables no es quedin sols en aquestes festes.

Les declaracions de Vilagrà van en la mateixa línia de les que va fer aquest dimarts el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va defensar les restriccions per frenar la Covid aquest dimarts en una compareixença al Palau de la Generalitat: “Són mesures dures, que no desitjàvem, que ens dol profundament aplicar-les, però que són imprescindibles i raonables davant la situació en la qual ens trobem”. Aragonès va basar les mesures en l’entrada de la nova variant Òmicron i el fet que les vacunes no protegeixen del tot. “Encara som molt vulnerables”, va remarcar el president del Govern.

Aragonès va advertir que no es podia esperar a aquest dimecres per decidir mesures i que ningú els pot acusar d’anar tard perquè van predre mesures d’acord amb l’evidència científica. “La pandèmia no és competència només de la Generalitat de Catalunya, és competència de tots i totes i cal que totes les institucions actuïn amb la màxima implicació”, va dir Aragonès, en referència a la conferència de presidents que es celebra aquest dimecres i que va ser convocada sobtadament pel president espanyol, Pedro Sánchez. Aragonès va rebutjar demanar avui un altre estat d’alarma, però sí mesures de suport econòmic i més agilitat a l’hora de prendre-les.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaum a desembre 22, 2021 | 15:45
    Jaum desembre 22, 2021 | 15:45
    Es que limitar als no vacunats i no als no vacunats susepribles de tenir el covid i ala...es contradictori. Xapusa i marcapaquet com sempre
  2. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 22, 2021 | 16:28
    Pere LLimonera i Citronell desembre 22, 2021 | 16:28
    ¿Sabies que... El Sol surt abans per Catalunya... Sí, Sí, no hi ha cap contradicció i importants Meteoròlegs i Astrofísics com MiKio Chaku, Sag Carlgan, Hawk Stephengs, Einst Alberstein, Green Briang, Mike Tysson-deGrass, Wein Stevenberg, Frid Lexman, Steven Spielberg y Caroll Seang ho han confirmat... Doncs ja ho saps... "La GENERALITAT al TEU COSTAT, NO": "A LA TEVA ESQUENA, se't puja a la Xepa".
  3. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 22, 2021 | 16:48
    Pere LLimonera i Citronell desembre 22, 2021 | 16:48
    ... Me suena la cara del Chavalín este... ¿ No es que hacía de protagonista en la Trilogía de "The Hobbit" ? Por lo que veo, sigue viviendo de cine y del cuento... ¿No es así?... lo que me tiene intrigado y sorprendido es como es posible que en "Mordor" eligieran un Mindudi sin enjundia así, para enviarlo a la Tierra Media con un Anillo Estelado para dominarlos y gobernarlos a todos... maléfico si que es, pero no puede llevar nada a cabo bien, de poca-chicha, bueno pa naaa, mindundi, irrelevante, 'poca-solta' y efímero y apocado de ideas y de sustancia... Deben estar muy mal de Personal en "Mordor" (se ve que el supremacismo indePendeciero está de baja) para enviar a este, y no a un 'Orco' como Dios manda...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa