El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol tancarà les fronteres aquesta mitjanit
  • CA

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat aquest dilluns que el govern espanyol ha acordat restablir els control de les fronteres terrestres. Podran ingressar al país els residents a l’Estat, treballadors transfronterers, altres per raons de força major i mercaderies. El ministre ha defensat que l’objectiu és contenir el virus i protegir la salut dels ciutadans. Pel que fa a les fronteres aèries i marítimes, continuen de moment obertes.

La decisió s’ha pres d’acord amb la resta de socis europeus.

Grande-Marlaska ha dit que el govern espanyol permetrà el retorn dels ciutadans espanyols que es trobin en qualsevol altre país del món i ho puguin fer “en la major brevetat possible”.

El govern espanyol recorda que aquest control de les fronteres està permès per les normatives de la Unió Europea en situacions com l’actual, totalment excepcional.

Pel que fa al transport públic, el ministre ha dit que les imatges d’aglomeracions aquest dilluns pot ser que siguin ‘fake news’, encara que no ha usat aquest terme. Grande-Marlaska ha comentat que algunes imatges publicades no s’adequen a la realitat i que el ministeri monitoritza especialment les xarxes socials per analitzar totes les situacions per “millorar-les”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa