El Govern contradiu Salut i diu que el passaport Covid no està damunt la taula

Cabezas havia dit que s'ha demanat al govern espanyol que l'implementi

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha contradit aquest dimarts la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, sobre la necessitat d’implementar el passaport Covid. En una entrevista a Els Matins de Catalunya Ràdio Cabezas ha assegurat que el Departament de Salut ha demanat al govern espanyol que estudiï una estratègia estatal per implementar aquest instrument, que podria facilitar la reobertura de sectors afectats per les restriccions. Plaja en canvi ha assegurat que el passaport Covid “no està damunt la taula” del Govern, tenint en compte a més que considera la mesura discriminatòria.

Preguntada sobre les declaracions de Cabezas, Plaja les ha matisat assegurant que el que “segurament volia dir” la secretària de Salut Pública és que sempre és positiu conèixer quin posicionament té l’estat espanyol sobre qüestions com aquestes. Cabezas ha remarcat que si es fa una estratègia estatal es podria aconseguir que els tribunals no hi posin entrebancs.

El Govern ha aprovat aquest dimarts aixecar totes aquelles restriccions anti-Covid que tenen una afectació sobre els drets fonamentals. Una de les principals mesures que caurà a partir de divendres serà la prohibició de reunions de més de 10 persones. D’altra banda, Salut estudia mesures per poder incentivar la vacunació entre aquells col·lectius on no avança. Entre les possibles actuacions hi ha oferir descomptes per espectacles.

Comentaris

  Pol 07/09/2021 4:21 pm
  Ja fan tard cal activar el pass sanitari per a entrar en llocs públics i altres.
  Albert Berrio 08/09/2021 8:09 am
  Ahir vam ser a Perpinyà i ens van demanar el certificat de vacunació a l'estació de tren, a les exposicions que vam visitar i al restaurant. Aquí, a la Catalunya espanyola. cap control enlloc, ni a l'estació de tren. Per què? Aquí no es transmet el virus?
   Independence Process 08/09/2021 10:23 am
   Qui pregunta ja respon, ens cal la independència política, per a tenir els nostres propis debats i no anar a remolc d'un estat que està en mode "transició" des de fa 43 anys. Així el nostre país ha de poder també debatre, per exemple, si l'aeroport més important cal ampliar-lo, deconstruir-lo en part o deixar-lo com està... no pas anar a remolc d'un organisme com Aena que fa part dels intents de desestabilització i divisió pensats i calculats des de Madrid, amb aquest "sistema" tant poca solta que sense que ningú els ho demanés, diuen que tenen uns "diners", que l'aeroport s'ha d'ampliar urgentment (?!) i que ens afanyem... o no pagaran res. Diguem-ho clar a Espanya : NO, així no.

Nou comentari