El Govern anul·la totes les restriccions anti-Covid que afecten drets fonamentals

Les trobades ja no hauran de ser d’un màxim de 10 persones

El Govern ha aprovat aquest dimarts l’anul·lació de totes les restriccions anti-Covid que afecten drets fonamentals. A partir d’aquest divendres, les trobades ja no hauran de ser d’un màxim de 10 persones. També se suspèn la restricció d’aforament als centres religiosos, ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. El Govern ha reconegut que hi ha un sector de la població no s’està vacunant i cal estudiar les maneres de fer perquè ho facin. Plajaha dit que no està tancada la fórmula per estimular la vacunació, però que es mirarà que sigui “igual per tothom”. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha avançat que es podrian oferir descomptes per espectacles.

La portaveu del Govern s’ha referit a l’oci nocturn i ha dit que l’executiu “espera poder obrir el més aviat possible sempre que les dades de la Covid-19 ho permetin”. Plaja ha subratllat: “Som els primers que empatitzem amb les dificultats del col·lectiu, però no es donen les circumstàncies per reobrir”. La portaveu ha insistit que l’ocupació a les UCIs és un indicador important a banda de la resta d’indicadors de la pandèmia.

Sobre el passaport Covid, Plaja ha dit que el Govern no aposta pel passaport Covid i no el té sobre la taula i ha matisat les declaracions de Cabezas, que ha dit que ha demanat a l’Estat que aprovi una estratègia estatal per aplicar-lo.

Comentaris

  Ricard 07/09/2021 1:34 pm
  El problema és que l'administració pública no és capaç de garantir els drets de la majoria. A la pràctica els incívics fan el que els dóna la gana impunement.
  Carles BCN 07/09/2021 2:17 pm
  I mentrestant els gamberros , quillos i garrulos amb xonis fent de les seves amb botellots, i escàndols nocturns. Els veïns ja n'estem.fins.el....capdamunt, un dia.passarà una desgràcia amb tanta.tolerància. Gràcies.Colau i pijoprogres..
  Endocrinologia Social 08/09/2021 10:48 am
  No entenc que es pugui anar a missa sense restriccions i no al futbol.

Nou comentari