El Govern estudia oferir descomptes en espectacles a qui es vacuni

Salut estima que falta un milió de persones per vacunar-se

El Govern està estudiant fórmules per incentivar la vacunació, que experimenta des de fa unes setmanes una frenada. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio que s’estudia amb Cultura incentivar la vacunació oferint descomptes en entrades per a espectacles a qui es vacuni. També s’estudia fer algun oferiment a través dels albergs de Joventut. Cabezas ha dit que falta un milió de persones per vacunar.

Cabezas ha recordat que el 72,6% de la ciutadania a Catalunya està vacunada i ha estimat que el sostre vacunal del país se situa al voltant del 85 o al 90%. La secretària de Salut Pública ha insistit que els que no es vacunen són persones que pensen que “això no va amb ells” perquè han tingut casos lleus al seu voltant. “Pensen que no passa res per passar-la”. Cabezas ha remarcat que sí que hi ha gent jove que passa la malaltia de forma greu.

Posant dades de la cinquena onada sobre la taula, es comprova que dels 205.000 casos que hi ha hagut fins la setmana passada, 102.000 eren de persones de 20 a 39 anys, és a dir el 50%. D’aquests casos entrejoves, 2.500 han ingressat a l’hospital, 319 han acabat a la UCI i nou persones menors de 40 anys han mort. Cabezas ha insistit per això en què cal que la gent es vacuni: “Tens la vacuna gratuïta al costat de casa, vacuna’t per tu i per la gent del teu costat”.

Comentaris

  Una piruleta a qui es deixi vacunar, guai! 07/09/2021 9:59 am
  Les "idees" d'aquest govern ja han ultrapassat el llindar del patetisme absolut.
  Jaume 07/09/2021 11:12 am
  Proposo el següent anunci: Ets jove i una persona esportista? Vols deixar de fer exercici per sempre? Vols començar a tenir pericarditis, miocarditis i problemes cardíacs amb només 20 anys? Vols sentir-te com una persona de 90 anys? DESCOBREIX EL "VACUNATOR", AMB NOMÉS UNA DOSI, TINDRÀS EL COR D'UNA PERSONA DE MÉS DE 90 ANYS. A QUÈ ESPERES A VIURE AQUESTA SENSACIÓ? Millor que els jocs de realitat virtual. VACUNA'T JA I VIU L'EXPERIENCIA IRL. Passaràs de tenir 20 anys a tenir 90 anys. CORRE!
  GUAITA QUÈ FAN ARA! 07/09/2021 4:28 pm
  Xantatge elitista, xantatge emocional? Simple i pur xantatge. De peli de Berlanga!
  PEDRO SÀNCHEZ 07/09/2021 6:53 pm
  Doncs sí, l'infantilisme d'aquest Govern no té aturador.

Nou comentari