El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Galícia segueix Catalunya a mitges i anuncia un toc de queda ‘light’
  • CA

Galícia segueix les passes de Catalunya, però a mitges. Aquest dimarts el conseller de Sanitat d’aquesta comunitat, Julio Garcia Comesaña, ha anunciat que a partir de la nit del 30 de desembre es tancarà l’hostaleria a partir de la mitjanit -excepte divendres i dissabtes, que es permetrà fins a la 1 de la matinada-, i l’oci nocturn haurà de tancar les seves portes a les 2. Cap d’Any, però, serà una excepció a aquesta norma, ja que la conselleria estudia permetre que s’obri fins a les 3. Si el sector considera que és inviable, es tancarà completament. A banda, s’aplicarà el que ells anomenen un “toque non de queda”, és a dir, estarà prohibit reunir-se amb no convivents al carrer entre les 2 i les 6 de la matinada.

“No tenim més remei que prendre mesures”, ha manifestat el conseller de Sanitat en una roda de premsa aquest dimarts després que la Xunta hagi pres la decisió d’aplicar aquestes mesures urgents de cara a les celebracions de Cap d’Any. Les restriccions seguiran vigents fins el 18 de gener. A banda, Comesaña ha explicat que el certificat Covid serà necessari durant tota la jornada, ja que fins ara era només necessari a partir de les 21 hores en els bars.

A més, Galícia limitarà els esdeveniments musicals massius, que en tot cas no podran celebrar-se dempeus. En aquesta comunitat és freqüent celebrar festes amb orquestres com París de Noia i La Panorama. A més, es recomana que les cavalcades de Reis es celebrin en format estàtic i no dinàmic.

La situació en hospitals està “continguda”, però “no en atenció primària”. “Estem preocupats, en alerta”, ha dit Comesaña. Galícia ha encadenat diversos dies de rècord de detecció de contagis. El nombre de proves d’antígens i PCR també bat les xifres que s’han fet en la comunitat, amb un índex de positivitat d’entorn al 15% arribant, en algunes àrees, al 21,1%. En les últimes 24 hores s’han realitzat 12.885 PCR.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 28, 2021 | 16:35
    Ricard desembre 28, 2021 | 16:35
    A la darrera reunió de caps de govern de les "autonomies" cap d'aquests covards va portar cap proposta de gestió de la covid, deixant al president del principat, zona sud-est asiàtic absolutament sol. Ara, un cop els del principat hem donat la cara sols, s'apunten al carro. No mereixen l'autonomia que tenen, bascos inclosos. Rucs miserables.
  2. Icona del comentari de: Anònim a desembre 28, 2021 | 21:33
    Anònim desembre 28, 2021 | 21:33
    Valtònyc, l'heroi del dia José Antich Barcelona. Dimarts, 28 de desembre de 2021. 20:55 Temps de lectura: 3 minuts https://www.elnacional.cat/ca/editorial/antich-valtonyc-heroi-dia_687869_102.html

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa