La Fiscalia té sobre la taula una denúncia per delicte d’odi contra l’exbisbe de Solsona

Unes 300 persones van signar una denúncia col·lectiva que primer va ser enviada a la Generalitat

La Fiscalia de Lleida té sobre la taula una denúncia contra l’ara exbisbe de Solonsa, Xavier Novell, per les seves opinions sobre l’homosexualitat i l’avortament, segons han confirmat fonts del Govern a EL MÓN. Els denunciants —La Cugual, associació LGBNTIQ+ del Casal Popular La Fura de Solsona— van entrar el 21 de maig d’aquest any la denúncia primerament per la via administrativa a través de la Generalitat, acudint al Servei d’Atenció Integral (SAI), eina governamental al territori per treballar contra la discriminació del col·lectiu LGBTI. La denúncia que es va presentar anava acompanyada de la signatura de 295 persones. Segons la Generalitat, el cas va ser traslladat a la fiscalia en considerar els denunciants que els fets podien constituir un presumpte delicte d’odi. Fins ara no ha trascendit si la justícia ha decidit obrir diligències. Novell ha dimitit aquesta setmana per motius “estrictament personals”. De forma temporal, el bisbat del Solsona el dirigirà Romà Casanova, bisbe de Vic.

A banda d’aquesta denúncia col·lectiva, la Generalitat ha rebut posterioment dues denúncies més contra Novell, que no van prosperar perquè “estaven al límit de la llibertat d’expressió”, segons han assegurat fonts de la Generalitat a EL MÓN. El maig del 2017 col·lectius LGTBI ja van intentar portar Novell a la fiscalia i van recriminar al Govern la “poca contundència” contra el bisbe.

Comentaris

  Anònim 24/08/2021 7:37 pm
  Però què nassos passa .. ara fem d' inquisidors ? PD : digui allò que cregui convenient . . simple opinió més !
  Doctor Strangelove 24/08/2021 8:14 pm
  Aquesta pertany a una organització piramidal i gerarquica on, tots sabem que va fer el seu cap amb els sodomites. Per tant, si aquesta colla vol deninciar algú, que denunciin al Totpoderós! En fi, santa ignorància. Doc.
   Art 25/08/2021 11:11 am
   Tu tarat. De moment aprèn a escriure "gerarquic" Phil-i-polles
    Doctor Strangelove 25/08/2021 12:30 pm
    Xucla-me-la! Ho he escrit bé, meló? Però això sí, renta't la boca abans! Doc.
     Art 25/08/2021 4:19 pm
     Millor que la la xucli ta mare que no té dents, subnormal. Ah i jeràrquica és amb j de jilipolles
  Pere Gallerí 24/08/2021 8:30 pm
  A la nostra societat hi ha massa gent hipersensible que necessita ser protegida de delictes d'odi. I afegeixo que em sembla molt bé que hi hagin gais, lesbis, trans, digitals, analògics, i tot el que una parsona senti. Però no cal anar a buscar sempre que el papi ens protegeixi.
   Serà que no hi ha hagut declaracions d'altres bisbes i prelats sobre aquesta qüestió! 25/08/2021 3:48 pm
   No estan buscant protecció, estan buscant marro o fent el mateix del que acusen. Perquè al cap i a la fi és cosa sabuda i acceptada que el catolicisme pensa així, com és sabut i acceptat que d'altres pensin el contrari. Ah... però resulta que aquest bisbe va ser "tol.lerant" amb l'independentisme o no el va condemnar explícitament. Una cosa no te res a veure amb l'altra, naturalment, però per a alguns tot pot servir i diuen que de l'arbre caigut tothom en pot fer llenya.
  L'estupidesa no entèn de preferències sexuals 24/08/2021 8:53 pm
  El delicte d'odi el cometen els denunciants contra la llibertat d'expressió. Xavier Novell va fer unes reflexions sociològiques ben interessants, que es poden compartir o no, però en cap cas va transmetre odi envers cap col·lectiu. Aquesta gent tenen molta cura de les seves tendències sexuals i ben poca de fer anar el cervell.
  Tenim dret a no voler exhibicionistes plens de pasta , maquillatge, perfums i altres mantequilles 25/08/2021 8:19 am
  L'exibicionisme es odi als que no ho som
  Les jerarquies 25/08/2021 10:31 am
  I la fredor i absentisme del bisbe Omella no mereix cap denúncia ? No visitava els presos polítics pq no eren de la jurisdicció del seu bisbat.
   Doctor Strangelove 25/08/2021 2:48 pm
   Són polítics presos, no presos polítics, idiota! A més a més estaven a l'hotel Lledoners, tros de quòniam! Doc.
  Més 27/08/2021 8:03 am
  Pel que es veu, el Consell d'Europa ha fet que s'acabi "l'hotel" pels presos polítics. I algun ciutadà ple d'odi ho porta malament.

Nou comentari