Festa inesperada gràcies a la Grossa: “Havia de ser un Cap d’Any tranquil”

Festa inesperada gràcies a la Grossa de Cap d’Any. Els propietaris de l’estanc situat al número 101 del carrer Girona de Barcelona, on s’ha venut un dels quarts premis, asseguren que se senten “molt contents” d’haver sigut un dels locals on ha caigut un dels números premiats. “Mai havíem repartit un premi tan gran”, explica un dels propietaris, Jordi López, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies. “Portem venent números de La Grossa des que va començar, i mai guanyàvem res”, ha afegit. El número associat al quart premi ha estat el 14.605, compensat amb 10.000 euros per bitllet. Segons afirma López, la majoria de les butlletes han estat comprades per veïns del barri, el que afegeix alegria a la festa.

Ben a prop, els treballadors d’un estanc del barri barceloní de La Sagrera han pujat la persiana aquest últim dia de l’any sense saber que acabarien el matí entre celebracions i ampolles de cava. L’establiment, situat al número 322 de l’avinguda Meridiana, ha repartit prop d’un milió d’euros en 15 bitllets del segon premi de la Grossa de Cap d’Any. “Ens han començat a trucar les ràdios i les televisions i ha estat un boom”, comenta el propietari de l’estanc, David Bujalance, convençut que ha venut tot el premi entre veïns de La Sagrera, que és “molt barri”. Malgrat que no s’hi ha apropat cap dels afortunats per celebrar el premi, el petit estanc no ha parat de rebre gent al llarg de tot el matí, entre clients, periodistes i vianants encuriosits.

A banda, els guanyadors del primer premi, que ha caigut a Castellterçol,  han sortit al carrer aquest divendres per celebrar que el municipi ha estat agraciat amb la Grossa de Cap d’Any. L’entitat Activaterçol ha estat l’encarregada de repartir un total de 9 milions a través de 450 paperetes. “Ha estat un premi molt repartit i a molta gent li feia falta”, assegurava el tresorer de l’entitat, Joan Maria Pascal. Un altre integrant de l’entitat i veí del poble, Xavier Lloret, exclamava “avui havíem de celebrar un cap d’any tranquil·lets a casa, però s’ha trastocat tot. Ho sento per Sanitat però no sé què passarà aquesta nit”. Activaterçol ha comprat el número agraciat, el 72656, a l’estanc del poble, que és el primer cop que reparteix un premi.

Nou comentari