L’exbisbe de Solsona demana la documentació per casar-se pel civil

Nou capítol de l'afer amorós de Xavier Novell

L’exbisbe de Solsona Xavier Novell i la seva parella, la psicòloga i escriptora de novel·les eròtico-satàniques Sílvia Caballol, han decidit presentar la sol·liciud per casar-se. Segons publica el diari El Mundo, Novell i la seva parella han decidit tirar pel dret i no deixar enrere la seva aventura amorosa, tot i els intents del president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, de reconduir la situació. El diari madrileny hauria tingut accés al document signat pel jutge de pau de Súria, al Bages, que fa constar que s’ha rebut aquesta sol·licitud.

En aquest document, datat el 7 d’octubre, el jutge convida tothom a fer públic el seu coneixement en un termini de 15 dies sobre “algun impediment legal” que hi pugui haver en aquest matrimoni, com per exemple que algú dels dos sigui menor d’edat, ja estigui casat o hi hagi consanguinitat entre tots dos.

Cal recordar que la renúncia de Novell del seu càrrec es va fer pública el 23 d’agost d’aquest any, quan el Papa Francesc la va acceptar. Ara bé, va ser més tard quan es van saber quins eren els motius reals del seu adeu eclesiàstic: Xavier Novell es va s’havia enamorat i això va ser el seu motiu per deixar enrere la seva vida com a bisbe de Solsona, de manera que ara és bisbe emèrit.

La notícia va generar molt rebombori, fins al punt que TV3 va arribar a captar unes imatges de l’exbisbe fent esport per Manresa. Anteriorment hi havia rumors sobre on es podria trobar, i es deia que podia estar a Tàrrega, on viuen els seus pares. Finalment, pero, el van trobar a la capital del Bages. L’Església catalana va arribar a pensar que Novell estava posseït pel diable, i va transcendir que l’havien convidat a que li fessin un exorcisme, però ell s’hi va negar. Fins i tot el Papa Francesc li hauria proposat de fer-se un exorcisme “fins a dues ocasions”.

Nou comentari