La mobilització dels pares de l’escola El Roser de Sant Julià de Vilatorta han aconseguit evitar el tancament de l’escola, anunciat per sorpresa durant el mes de març –a tres dies de les jornades de portes obertes– pel president de la Fundació Puig i Cunyer, Ricardo Bofill, fil del cèlebre arquitecte del mateix nom, mort al gener. L’anunci de la família Bofill amenaçava de deixar a l’estacada 240 famílies, ja que presentava per sorpresa un expedient de tancament per al 31 d’agost del 2022, però l’Associació de Famílies d’Alumnes d’aquesta escola no va defallir i finalment la fundació ha acceptat mantenir l’escola oberta.

Va ser aquest dimarts quan Educació va traslladar la bona notícia a l’AFA en una reunió telemàtica en la qual els va anunciar la retirada d’aquest expedient de tancament del centre per part de la fundació. La vicepresidenta de l’associació ha celebrat la “magnífica” notícia en declaracions a El Món en què assegura que “ningú ho ha posat fàcil en els 51 dies de lluita”. Aquest grup de pares i mares engloba 240 famílies que no sabien on portarien els fills el pròxim setembre i que, malgrat “no tenir ni idea de conceptes legals” han plantat batalla fins a convèncer la fundació. De fet, aquesta associació fins i tot va escriure el Síndic de Greuges per evitar el tancament de l’escola com a últim recurs, ja que s’havien trobat “pals a les rodes” a cada pas.

Dards contra l’alcalde de Sant Julià de Vilatorta

“Si hem salvat l’escola ha estat fruit de la nostra feina, no hi ha tingut res a veure l’alcalde“, subratlla la vicepresidenta d’aquesta associació de pares. El que queda per saber és qui es farà càrrec de la titularitat del centre a partir del setembre. Una altra fundació, la FEDAC, està ben posicionada si l’ajuntament es queda l’edifici, tot i que el preferit per quedar-se la titularitat del centre és un grup financer que han trobat els pares de l’AFA i que prefereixen que per ara quedi en l’anonimat. Aquest grup hauria accedit a “eixugar” el deute de l’escola, un dels motius pels quals la fundació Puig i Cunyer volia tancar el centre.

“L’alcalde no ha intervingut en res, pel que aquesta medalla no és seva i farem el possible perquè no se la pengi“, ha assegurat la vicepresidenta de l’AFA d’El Roser. Mentre aquest grup negocia directament amb la família Bofill, Educació espera que la titularitat del centre quedi resolta aquest mes de maig. Davant la problemàtica dels pares que ja havien fet la preinscripció a altres centres veient que el seu tancaria al setembre i ara volen quedar-se, Educació ha obert una preinscripció extraordinària a El Roser.

Així, tot i que la Fundació Puig i Cunyer havia dit que s’havien explorat “totes les vies” per salvar aquest centre amb més de 125 anys d’història, finalment en quedava alguna per explorar i gràcies a les famílies el poble no perdrà aquesta escola històrica. Des del començament, les famílies van criticar l’excusa de la falta de mitjans econòmics com a motiu per tancar les portes, i amb l’entrada d’aquest grup financer disposat a assumir el deute s’ha demostrat que la pressió popular pot superar obstacles.

Més notícies
El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, presenta les instruccions als centres per la sentència del 25% | ACN

Cambray carrega contra els manifestants: “No representen tots els mestres”

Notícia: Cambray carrega contra els manifestants: “No representen tots els mestres”
Comparteix
El conseller s'ha disculpat amb els assistents i ha condemnat l'actuació dels professors
Notícia: Cambray carrega contra els manifestants: “No representen tots els mestres” - Mobile
Concentración de sindicatos educativos ante la Conselleria de Educación de la Generalitat
EUROPA PRESS
(Foto de ARCHIVO)
27/1/2022

Revolta sindical contra l’obligació dels professors de treballar al juliol

Notícia: Revolta sindical contra l’obligació dels professors de treballar al juliol
Comparteix
Consideren que la normativa no s'ajusta a la legalitat
Notícia: Revolta sindical contra l’obligació dels professors de treballar al juliol - Mobile
La directora general de professorat, Dolors Collell, atén els mitjans / Ivet Núñez

Educació publica la resolució de plantilles que confirma l’avançament del curs

Notícia: Educació publica la resolució de plantilles que confirma l’avançament del curs
Comparteix
La negativa dels sindicats a assistir a les meses sectorials suposa que Educació doni per trencades les negociacions
Notícia: Educació publica la resolució de plantilles que confirma l’avançament del curs - Mobile
Boicot dels sindicats de professors a un acte del conseller d'Educació, Josep González-Cambray, a la UB / ACN

VÍDEOS | Cambray, obligat a cancel·lar un acte pel boicot dels professors

Vídeo: VÍDEOS | Cambray, obligat a cancel·lar un acte pel boicot dels professors
Comparteix
El conseller ha comparegut per agrair l'assistència a les persones que havien vingut a veure l'acte i ha abandonat la sala
Vídeo: VÍDEOS | Cambray, obligat a cancel·lar un acte pel boicot dels professors - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Felicitacions, pares i mares! a abril 27, 2022 | 19:26
    Felicitacions, pares i mares! abril 27, 2022 | 19:26
    Enhorabona. Un oncle meu de Lleida hi va estudiar el 1924. Encara hi ha una foto d'ell vestit amb l'equipament de la samarreta de Barça, els diumenges jugaven a futbol! Als anys 90 ho vam anar a visitar i hi voltava l'avi Bofill amb qui vam parlar i ens va fer moltes explicacions atenent-nos molt bé. D'aquí poquet es compliran els 100 anys de la seva estada. Em fa molt feliç saber que no la tancaran.
  2. Icona del comentari de: Denis Baurier a abril 28, 2022 | 15:14
    Denis Baurier abril 28, 2022 | 15:14
    Ns si es pot a arribar a ser més demagòg, populista i entendre ben poc la realitat dels fets. Article nefast a l'hora d'explicar qui ha intervingut en la suspenció del tancament.

Nou comentari

Comparteix