El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Pirineus s’il·luminaran per l’independentisme català i basc

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Gure Esku i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) il·luminaran simultàniament més de 300 cims al llarg de tots els Pirineus, el 2 de juliol vinent, segons han explicat les entitats en un comunicat. En aquest sentit, l’objectiu és demostrar que Catalunya i Euskal Herria “aspiren a la plena sobirania, a decidir lliurement el seu futur i a fer realitat la independència”. La Via Pirinenca, tal com l’han anomenat, il·luminarà les muntanyes des de la part Atlàntica fins al Mediterrani.

Els projecte de les entitats independentistes de Catalunya i el País Basc es farà de manera simultània des de 300 cims del Pirineu. S’tutilitzaran farells especials i llanternes frontals per crear una línia de llum que “recorrerà la serralada per reivindicar el dret d’autodeterminació dels pobles”, han mencionat en un comunicat les entitats. Així doncs, el 2 de juliol hi haura una línia de llum que reseguirà tot el Pirineu per demostrar la necessitat del poble “d’escollir el seu futur”.

Les incripcions només s’han obert en els pics centrals dels Pirineus, on tots els cims estan catalogats com a “alta complexitat”. En aquest sentit, pujar a aquestes muntanyes no serà una feina fàcil per a tothom, sinó més dedicada a gent entrenada. Les inscripcions per als pics d’Euskal Herria i Catalunya -molt més simples i adaptables a quasevol públic- obriran les seves inscripcions a partir de l’1 de març, segons han declarat les entitats.

“Amb aquesta històrica acció l’Assemblea, Gure i la FEEC volem reclamar l’atenció de la comunitat internacional cap a una causa justa en favor del dret d’autodeterminació dels pobles”, han mencionat les entitats sobiranistes en el comunicat d’aquest dissabte. D’aquesta manera les entitats volen recordar la necessitat que tenen Catalunya i el País Basc de poder escollir el futur i aconseguir “rebutjar les fronteres imposades per l’Estat”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Observador a gener 29, 2022 | 17:24
  Observador gener 29, 2022 | 17:24
  Els bascos no estàn per la labor i els catalans dels darrers 10 anys donant voltes a Ítaca sense voler entrar a port quan surt l'oportunitat tampoc han reeixit. Donarem 10 anys de marge al nou govern que no és corruptgent? No ho crec pas, els socis prucessistes estàn més fer boicotejar que per avançar...
 2. Icona del comentari de: via fora a gener 29, 2022 | 19:35
  via fora gener 29, 2022 | 19:35
  Fent cartolines de colors, posant llums a la muntanya i fent costellades som els amos. Si volem la independència però, caldrà fer alguna cosa més.
 3. Icona del comentari de: JordiT a gener 30, 2022 | 10:25
  JordiT gener 30, 2022 | 10:25
  Contaminacio luminica? Tant de parlar de sostinibilitat als pirineus..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa