El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vídeos|Els Mossos desallotgen la ‘rave’ de Llinars enmig d’una gran tensió
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han iniciat a les 12 del migdia d’aquest dissabte el desallotjament dels participants de la ‘rave’ il·legal de Llinars del Vallès que s’estava celebrant des de la nit de Cap d’Any. En el dispositiu hi participen prop d’una vintena de furgonetes de la policia catalana, juntament amb altres vehicles de Mossos i la policia local, un helicòpter i efectius del Servei d’Emergències Mèdiques. En l’operació, s’han retirat amb una excavadora les tanques de pedra que bloquejaven l’accés a la nau i els agents encerclen els participants a la ‘rave’ i fan identificacions. Hi ha hagut moments de molta tensió amb alguns dels participants en la festa que es negaven a abandonar la nau, com mostren aquests vídeos gravats des de dins.

Salut havia demanat a Interior que identifiqués els assistents, que s’imposessin sancions i que posessin punt i final a la festa “d’una vegada“. Els Mossos ja van anunciar aquest divendres a la nit que desallotjarien els assistents si no marxaven pel seu propi peu.

Dispositiu dels Mossos d'Esquadra a la festa il·legal de Cap d'Any de Llinars del Vallès | ACN
Dispositiu dels Mossos d’Esquadra a la festa il·legal de Cap d’Any de Llinars del Vallès | ACN

Aquest dissabte al matí la festa seguia amb la música a tot drap tot. No obstant ja eren pocs els que encara seguien amb ganes de gresca. Després de dues nits, alguns dels participants dormien als seus vehicles. Hi han participat persones de diversos països: belgues, francesos, holandesos i italians, però també hi havia força jovent d’aquí.

Inicialment, la policia catalana descartava entrar a la nau abandonada perquè consideraven que fer-ho podria generar greuges pitjors. Agents dels Mossos van entrar aquest divendres a la nau però els participants no van atendre els seus requeriments.

150 vehicles estacionats i 300 persones

Els Mossos informaran previsiblement als jutjats i imputaran els organitzadors per la via penal. Molts dels assistents, que en un primer moment s’han xifrat entre 200 i 300, són estrangers. En total, hi havia un total de 150 vehicles al voltant de la nau coneguda com a ‘Bòbila’ i moltes són furgonetes on s’hi pot dormir. Des de la nit de Cap d’Any un dispositiu dels Mossos i de la policia local de Llinars ha controlat els accessos a la festa il·legal identificant les persones que en surten, malgrat que alguns creuaven per camins per evitar-los.

No és la primera vegada que a aquesta nau s’hi fa una festa d’aquestes característiques i els veïns asseguraven estar-ne “farts”. Reclamen a les autoritats que “actuïn” i que “posin fre” a aquestes macrofestes il·legals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa