El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els homes decideixen com gestionar la Covid-19, tot i que el 86% del personal sanitari són dones
  • CA

L’informe de la Comissió Europea sobre la desigualtat de gènere denuncia que els comitès dels estats per gestionar la covid-19 també estan formats majoritàriament per homes, malgrat que el 86% del personal sanitari són dones. De 115 equips analitzats en 87 països, dels quals 17 són membres de la Unió Europea, el 85,2% estaven formats majoritàriament per homes, mentre només l’11,4% eren majoritàriament de dones. Només el 3,5% tenien paritat de gènere, apunta l’estudi.

A més, les dones europees han destinat 26 hores més a la setmana que els homes a cuidar els fills durant el confinament per la covid-19 segons un estudi recollit per la Comissió Europea. El text apunta que les dones europees han destinat de mitjana 62 hores a la setmana a cuidar els infants, mentre que la mitjana dels homes se situa en 36 hores. Segons l’estudi, les dones també han destinat més hores que els homes a fer tasques domèstiques. En el cas de les dones han destinat 23 hores a la setmana a fer tasques de la casa durant el confinament, mentre que els homes només hi han destinat 15.

L’executiu comunitari també ha constatat que la pandèmia ha afectat més les dones que els homes en l’àmbit laboral, especialment perquè treballen en sectors més perjudicats per la crisi. També subratlla que les dones han disminuït més les hores de feina en l’últim any. A més, la bretxa salarial de gènere a la Unió Europea continua sent del 14%, mentre que la bretxa en les pensions augmenta fins al 30%.

Repunt de la violència masclista

Segons dades recollides per l’executiu europeu, s’ha registrat un repunt de violència masclista durant la pandèmia. Malgrat no registrar l’augment de les denúncies a nivell europeu, l’estudi apunta a un augment del 32% a França durant la primera setmana de confinament i d’un 20% a Lituània en les primeres tres setmanes. En el cas d’Espanya s’ha registrat un increment del 18% en les trucades per denunciar violència masclista durant la primera quinzena del confinament. En un informe que constata grans desigualtats de gènere a la Unió Europea en diferents àmbits, la Comissió Europea assegura que farà una proposta legislativa contra la violència de gènere a finals d’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa