El Govern preveu vacunar 500.000 persones a la setmana quan arribin les dosis

S'habilitaran 500 espais a tot el país per fer arribar la vacunació a tot el territori

El vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, ha anunciat que el país està preparat per vacunar 500.000 persones a la setmana en cas que a l’abril si s’accentuiï l’arribada de dosis. La previsió és arribar al 70% de persones vacunades en els propers mesos, però tot penja de l’arribada de vacunes. Hi haurà tres tipus d’espais en mig miler de punts a tot el país, en funció de la seva capacitat per vacunar, ha explicat per la seva banda la consellera de Salut, Alba Vergés. Hi haurà set espais de macro vacunació a tot el territori: Fira de Barcelona (Plaça Espanya), Fira de Cornellà, Pista de Sabadell, el Pavelló 11 de Setembre de Lleida, un espai pendent de concretar a Tarragona i el Palau firal de Girona. També el Camp Nou, ha recordat Vergés.

Hi haurà una borsa de 10.000 professionals per vacunar repartits per tot el territori. Les persones seran cridades a vacunar-se per SMS o per trucada telefònica. La vacunació anirà per grups d’edat, de majors a menors. El programa de vacunació preveu que els espais estiguin disponibles durant 25 setmanes. Aragonès i Vergès han aprofitat l’anunci dels nous detalls del pla de vacunació per advertir que cal mantenir la prudència pel que fa a les mesures Covid i evitar que la pandèmia torni a créixer.

Sobre la disponiblitat de vacunes, Vergés ha explicat que amb Pfizer els compromisos s’estan complint. Pel que fa a la de Jansen, s’esperava que arribessin dosis a mitjans d’abril i al final ser a finals del mes d’abril. “Ens movem en aquesta incertesa, que fa difícil planificar, per això és important tenir una estratègia definida d’espais, que es puguin escalar en funció de les dosis disponibles”, ha comentat la consellera de Salut.

Actualment Catalunya continua vacunant la franja de persones de més de 80 anys. Dins d’aquest col·lectiu s’està prioritzant els grans dependents, que han assumit els centres d’assistència primària. Pel que fa a grans dependents s’han pogut vacunar el 70%. En global, pel que fa al col·lectiu de més de 80 anys ja s’ha vacunat el 30% en primera dosi. A mitjans de maig, Vergés ha previst que pugui estar acabada la franja de més de 80 anys i passar a la franja de 70 a 79. Pel que fa a la represa de la vacunació amb AstraZeneca, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha informat que ja s’ha convocat a 240.000 persones d’entre 60 i 65 anys després que s’hagi eliminat el topall de 55 anys que es mantenia a Espanya.

Comentaris

  Bot 24/03/2021 10:22 am
  El sindicat del crim maçònic del vaccí.
  odisea 24/03/2021 9:04 am
  Cuanta ignorancia se vacunara cuando quiera el gobierno central no se si Catalunya sera la primera o la ultima.
  Sara 23/03/2021 8:59 pm
  Molta propaganda i la realitat és que encara han de vacunar molta gent de més de 80 anys.
  JOSEP PAGÈS EL AVI CULER DE CARDEDEU 23/03/2021 7:16 pm
  Aixo de la VACUNACIÓ A CATALUNYA .. Es con dir ÉS MOLT DE SOROLL PER NO RES.. Diuen ban a VACUNAR A MOLTES PERSONES . A la hora de la Veritat despres no les VACUNEN PAS . A Cardedeu ja han Vacunado a molta gent , pero no als meus dos Fills Disminuidos . DE ALTS RICS . Pero no los ponen en la Lista de Vacunacions .AIXO DE LA VACUNACIÓ ES UN CANCHONDEO Primer se VACUNEN ALCALDES Abans que perrsones que de veritat u necesiten con els meus fills o altres persones .MANDA HUEVOS Con deia Trillo ..
  En Patufet astronauta 23/03/2021 7:04 pm
  La cil0a es de Madrid
  fideli 23/03/2021 5:27 pm
  nens, sisplau, plegueu i torneu a casa...
  fideli 23/03/2021 5:26 pm
  si la setmana té tres dijous, seria la setmana dels tres dijous...

Nou comentari