El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó diu que amb “molta probabilitat” les restriccions per Setmana Santa seguiran igual
  • CA

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha avançat aquest dimarts que amb “molta probabilitat” el Procicat decidirà entre demà i divendres que segueixin vigents i es prorroguin les restriccions Covid actuals a partir de dilluns. “Hem començat a notar que hi ha un estancament de les dades i petits increments en alguns indicadors com la incidència acumulada en els darrers set dies, la velocitat de propagació, que supera l’1, i la positivitat”, ha remarcat Budó.

Davant d’aquesta situació la portaveu ha dit que no es poden avançar escenaris perquè les actuacions es decideixen “en funció del que vagin dient les autoritats sanitàries”. La portaveu ha afirmat que “no es pot descartar cap escenari” i, en aquest mateix sentit, s’ha referit a la celebració del Sant Jordi, que el Departament de Cultura treballa conjuntament amb el sector per veure en quin format es podria dur a terme.

Budó ha afegit que el Govern pretén que les obertures que es facin es puguin consolidar i no calgui fer passos enrere. Aquesta setmana s’estudiarà si s’ajusten o no les mesures que, ha recordat la portaveu, “són molt restrictives”. “Sempre que no hi hagi un increment desmesurat de les dades, amb molta probabilitat es prorrogarà la resolució vigent”, ha insistit.

Actualment la restauració es manté oberta fins a les 17 hores i la mobilitat entre comarques es permet per a les bombolles de convivència. Alguns experts, com el físic Àlex Arenas, ha advertit aquest dimarts que les actuals mesures no poden impedir que es dupliqui la mortalitat i s’hagin de fer més tancaments un cop passi la Setmana Santa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa