La pandèmia repunta amb un empitjorament de tots els indicadors

La pandèmia de la Covid-19 repunta a Catalunya amb un augment de tots els indicadors, segons mostren les dades del Departament de Salut publicades aquest dijous. La incidència acumulada a 14 dies, que havia estat baixant durant setmanes, gira cua i continua pujant, de fet ha passat de 65,48 a 67,29 casos per cada 100.000 habitants, que suposa en concret un augment d’1,81. La pressió hospitalària també continua pujant, després d’estar algunes setmanes fluctuant: hi ha 347 persones ingressades a causa de la Covid-19 en centres hospitalaris catalans, 19 més que el dia anterior. També augmenta el número de persones que estan ingressades en unitats de cures intensives (UCIs), específicament vuit més. En total hi ha 86 pacients en llits de crítics.

El risc de rebrot és també un indicador que va a l’alça i ho fa amb sis punts més respecte el dia anterior, quedant fixat en 91. La velocitat de propagació puja també quatre centèsimes en un dia i ja arriba a 1,40. Així mateix, també ha augmentat la taxa de proves positives, que passa del 2,52a 2,56%. La vacunació es manté estancada, amb un 74,5% de la població amb pauta completa de la vacuna, mentre que un 75,9% té una dosi i un 65,4% dos dosis. S’han administrat fins avui 287.575 terceres dosis.

Tot i l’augment dels indicadors, de moment l’impacte assistencial manté unes dades sostenibles. El Procicat va decidir flexibilitzar mesures quan l’ocupació d’UCIs amb malalts de Covid-19 va situar-ser per sota del llindar de 100. Un augment de casos, que tingués una traducció en ingressos a hospitals i a cures intensives podria fer que s’haguessin de prendre noves mesures, com ja s’ha advertit en diferents ocasions de Salut. Una de les mesures podria ser ampliar l’ús del certificat Covid de la UE més enllà de l’oci nocturn. De fet, ja fa una setmana que es va implantar en bodes i podria arribar també el torn de bars i restaurants.

Comentaris

    Viva los chiringuitos Novembre 11, 2021 | 14:25
    Claro que sube la presión hospitalaria, no hay hospitales. Ahora, chiringuitos sí.

Nou comentari