El Govern obliga a presentar el certificat Covid en bodes

El Govern ha decidit ampliar finalment l’ús del certificat covid-19 per accedir a diversos esdeveniment socials. Segons la no a resolució que ha aprovat el Procicat aquest dimecres, “caldrà presentar el certificat Covid per accedir a banquets, celebracions i actes socials que se celebrin a hotels i a restaurants en què hi hagi ball en recintes tancats”. En les darreres setmanes han incrementat els contagis relacionats amb bodes, com va avançar EL MÓN.

El darrer informe del servei de vigilància epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, corresponent a la setmana 40 (del 4 al 10 d’octubre), identifica els darrers brots de Covid-19 i situa en primera posició el grup d’amics com l’àmbit social on més se’n registren, però en l’anàlisi de situació també hi pareixen les bodes, en segona posició, com a esdeveniment propagador dels contagis. Al principi de la pandèmia, una boda va ser assenyalada com l’origen del brot d’Igualada que va acabar provocant el confinament perimetral de la Conca d’Òdena.

Així mateix s’ha aprovat prorrogar 14 dies més les mesures de contenció davant la pandèmia a Catalunya, que estan vigents des del passat 22 d’octubre. El conjunt de mesures s’enviaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, atès que l’ús del certificat Covid cal que tingui l’aval judicial previ.

Com fins ara, continuarà vigent la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1h i les 6h, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22h i les 6h. El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la Covid-19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques.

Comentaris

    Govern de talibans Novembre 03, 2021 | 12:57
    L'Aragonès no val per res.

Nou comentari