El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pressió hospitalària s’estabilitza mentre augmenta la incidència
  • CA

La pressió hospitalària s’estabilitza a Catalunya aquest dimarts, segons les dades del Departament de Salut publicades. Aquest dimarts hi ha quatre persones més hospitalitzades a causa de la Covid-19 en centres hospitalaris catalans, en total 660, mentre que hi ha dues persones menys en unitats de cures intensives. L’ocupació dels llits de crítics a Catalunya és de 141. Salut ha notificat sis morts més i el balanç puja a 24.121.

Els nous casos confirmats per proves PCR i tests antigènics (TA) notificats aquests dimarts són 2.277 contagis de més. El risc de rebrot també augmenta amb 24 punts i es fixa en 325, mentre que la incidència acumulada a 14 dies ha passat de 229,40 a 245,24 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació puja lleugerament fins a 1,35 i la positivitat passa a ser de 6,04%.

Aquestes dades mostren una situació que, malgrat el creixement, es pot considerar bona, segons els experts, que comparen amb altres onades on els indicadors eren pitjors. De moment la corba dels contagis no s’acompanya d’un creixement exponencial de la corba de pacients crítics o morts. Aquest fet es relaciona amb l’elevada cobertura vacunal, tot i que alguns experts admeten ja que l’eficàcia de les vacunes dura menys del que s’esperava i per això animen a administrar terceres dosis.

La situació de creixement es podria frenar amb la posada en marxa del passaport covid. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va anunciar ahir que el certificat es reactivarà la matinada de dijous a divendres. A banda, el conseller també va anunciar que hi ha dos casos sospitosos de la variant Òmicron. Es tracta de dos persones que van arribar a l’Aeroport del Prat i van donar positiu en el test antigènic. Les mostres s’estan analitzant a Vall d’Hebron. Aquesta nova variant ha generat una certa inquietud global, però els experts reclamen calma perquè encara no hi ha suficient informació i evidències sobre el que pot suposar aquesta nova variant respecte la Delta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa