El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Covid es podria ‘gripalitzar’ a la primavera
  • CA

La Covid-19 no desaparaixerà, però podria passar de pandèmia a endèmia aquesta primavera si no hi ha canvis. Així ho ha explicat Alba Vilajeliu, epidemiòloga i assessora del Govern en una entrevista a Catalunya Ràdio: “Si seguim així i no ens topem amb una nova variant a mtijans de març o abril podríem estar convivint amb la pandèmia”, ha afirmat Vilajeliu. L’epidemiòloga, però, ha assegurat que no estem vivint una situació “normal” i que encara hi ha molts casos i sobretot moltes hospitalitzacions: “Encara que l’Òmicron no sigui tan agressiva, no ens hem de confiar”, ha afegit l’assessora del Govern,

De moment, la sisena onada de la pandèmia està decaient, els casos segueixen a la baixa i el ritme de vacunació continua avançant. Vilajeliu ha comentat que seria possible conviure amb la Covid, però tenint en compte que algunes de les mesures de seguretat han vingut per quedar-se. En aquest aspecte, ha parlat de les mascaretes, la distància de seguretat, la ventilació i el constant reforç de dosis com a pautes que haurien de seguir vigents is volem gripalitzar el coronavirus: “Les mascaretes en interiors, continuar guardant les distàncies i la ventilació i seguir reforçant els anticossos amb les dosis de reforç de la vacuna són les mesures per conviure amb el virus”, ha expressat Vilajeliu.

Una altra de les gran preocupacions és la cosntant mutació del virus, que tal com ha explicat l’epidemiòloga és “el curs que segueixen tots els virus”. Després de l’Òmicron i ara la nova variant sigil·losa sembla que la Covid continua adaptant-se, però cada vegada és menys agressiva tal com recorden els experts. Seguint aquesta mateixa línia, Vilajeliu ha comentat que una de les solucions seria seguir amb la vacunació cada sis mesos per contrarestar les noves variants que vagin sortint, però “encara no hi ha res clar i no és la única opció que s’està investigant”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa