El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clotet alerta que caldrà posar una quarta dosi als col·lectius de risc
  • CA

El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Trias i Pujol, Bonventura Clotet, aposta per posar una quarta dosi de reforç de la vacuna contra la Covid als col·lectius de risc per mantenir la seva protecció enfront del virus. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’expert considera que els nous antivirals suposaran un canvi radical en la lluita contra la Covid, però ha advertit que la vacunació continua sent la millor manera de prevenir casos greus.

“La quarta dosi només s’hauria d’administrar a la gent gran i altres persones de risc perquè el seu sistema immunitari necessita records més sovint“, ha dit Clotet, que també ha assegurat que la mascareta continuarà sent necessària per prevenir contagis mentre la Covid no sigui endèmica. El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Trias i Pujol ha recordat que això no serà una realitat fins que tots els països aconsegueixin taxes de vacunació elevades.

Clotet ha reclamat a les organitzacions internacionals i als països més desenvolupats que es posin les piles per fer arribar el vaccí a tothom. “Esperem que es vacuni molt arreu del món i que no aparegui una nova variant que faci perdre eficàcia a les vacunes”, ha avisat. Mentre no s’estén l’ús dels antivirals, Clotet ha insistit que la vacunació és la millor manera “d’evitar casos greus”.

Vacuna obligatòria a Àustria

Àustria manté la seva intenció de fer obligatòria la vacuna contra la Covid a tots els majors de 18 anys. El govern austríac ha reconegut que es tracta d’una mesura polèmica, però considera que els beneficis de la vacunació per la salut pública compensen les crítiques rebudes. Aquesta setmana el Parlament del país centreeuropeu ha de ratificar la mesura, que contempla una primera fase de vacunació voluntària, una segona de multes a qui no disposi de la pauta completa i una tercera en la qual s’enviaran avisos amb cites per vacunar a tota la població que encara no s’hagi posat el vaccí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jac jou a gener 17, 2022 | 16:15
    Jac jou gener 17, 2022 | 16:15
    A aquest homenet li falta un bull o es un pocavergonya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa