El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Àustria fa obligatòria la vacunació contra la Covid a partir dels 18 anys
  • CA

Àustria no fa marxa enrere i continua amb les seves intencions que la vacunació contra la Covid sigui obligatòria per tots els majors de 18 anys. Segons el ministre d’Afers Socials, Salut i Consum, Wolfgang Mueckstein, malgrat ser una mesura polèmica i que pot generar “crítiques” la vacunació obligatòria “contribueix a que la convivència funcioni”. Aquesta mesura l’ha de ratificar el parlament austríac aquest mateix dijous, però l’estratègia de vacunació d’Àustria inclou un procés de vacunació obligatòria per franges d’edat que començarà a principis de febrer.

El primer que faran les autoritats és escriure a cada família per informar d’aquesta norma i instar-los a vacunar-se voluntàriament. En la segona fase la policia serà clau: demanarà a la població si té la pauta completa de la vacuna i en cas contrari hi haurà multes de fins a 600 euros. Aquestes sancions també s’aplicaran si no es pot presentar per escrit la prova de la vacunació.

Per últim, en la darrera fase del pla, el govern enviarà avisos amb cites per vacunar els últims ciutadans que no constin al sistema com a vacunats, i si no hi van seran multats amb fins a 3.600 euros. Encara no se sap quan entrarà en vigor aquesta tercera fase.

Així doncs, les úniques excepcions per a la vacunació seran els menors de 18 anys, les persones que tinguin un justificant mèdic que les eximeixi de la vacunació, els ciutadans que faci 180 dies que van contagiar-se de Covid i les embarassades.

Àustria va ser el primer país europeu en donar aquest pas, i setmanes després la va seguir Itàlia, que ha fet obligatòria la vacunació pels majors de 50 anys a partit, també, del febrer. Encara no se sap el pla del govern italià per aplicar aquesta mesura, però es preveu que també vagi per franges d’edat dels més grans als ciutadans de 50 anys.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tano a gener 16, 2022 | 18:20
    Tano gener 16, 2022 | 18:20
    Tots els països del món, tindrien d'actuar així.
  2. Icona del comentari de: Vendetta a gener 16, 2022 | 21:50
    Vendetta gener 16, 2022 | 21:50
    Ben fet aixo es diu responsabilitat, ja prou de tolerancia am els negacionistes, son uns putos egoistes
    • Icona del comentari de: El teu nom et delata a febrer 13, 2022 | 22:20
      El teu nom et delata febrer 13, 2022 | 22:20
      Ets un fatxa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa