El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El certificat Covid podria utilitzar-se a l’oci nocturn
  • CA

El Departament de Salut ha reconegut aquest dijous que el certificat Covid encara es podria utilitzar per entrar a bars musicals i discoteques. La directora de CatSalut, Gemma Craywinckel ha explicat aquest dijous a ‘Els Matins TV3’ que la data i les condicions encara “no estan fixades”. Després que el Govern anunciés que aquest dijous a la matinada el passaport covid deixaria de utilitzar-se en bars i restaurants, Craywinckel ha esmentat que “en aquest moment s’ha considerat que la mesura del passaport es podia alliberar, però no puc dir si tindrà o no tindrà correlació amb l’oci nocturn”.

Les restriccions per a la Covid-19 van a la baixa. Ja no hi ha toc de queda, el certificat Covid deixa de tenir validesa en bars i restaurants aquesta matinada i les reunions de més de 10 persones tornaran a poder celebrar-se. Amb tot, una de les mesures que encara sembla que li queda un llarg camí és el tancament de l’oci nocturn. No només això, sinó que Salut també es proposa continuar demanant el certificat Covid dins aquests establiments, ja que el reconeix com a una “mesura més de protecció”, com la mascareta, la distància social o la higiene de mans.

La directora de CatSalut també ha mencionat la nova normativa europea que dictamina que una PCR negativa és la única garantia fiable de haver passat la Covid. En aquest aspecte, Craywinckel ha explicat que el sistema català “no pot assumir” l’obligatorietat de fer aquestes proves per aquells que vulguin viatjar. Amb altres paraules, la directora de CatSalut ha recordat que com a país els tests d’antígens funcionen de manera correcte per a trobar, aillar i controla la pandèmia i que no té pensat canviar a les PCR. “Com a país els tests d’antígens ens són útils per buscar, trobar i controlar la pandèmia, aquesta setmana hem fet més de 100.000 proves”, ha subratllat Craywinckel.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Salut put a gener 28, 2022 | 07:49
    Salut put gener 28, 2022 | 07:49
    Quina colla de ximples que tenim a salut. A veure, una cosa que s'ha demostrat del tot inútil de dia també és inútil de nit. L'afany que té aquest govern per castigar l'oci nocturn és obsessiu. Enfonsar negocis, llocs de treball, famílies... pet simples ganes de marcar paquet és de veritables malfactors socials, que és el que han demostrat ser aquesta colla de sàpatres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa