Missing 'path' query parameter

La sobtada mort de Fermí Puig als 65 anys ha sacsejat la societat catalana. Des que aquest divendres al vespre es fes públic el traspàs del cuiner han estat moltes les personalitats tant de l’àmbit polític com social del país que han volgut mostrar el seu condol i posar en valor la figura i trajectòria de Puig, que regentava des del 2013 el restaurant del mateix nom al carrer Balmes de Barcelona.

Una de les primeres veus ha estat la de l’Acadèmia Catalana de la Gastronomia, que un comunicat ha destacat que Puig va ser un “fidel sentinella” de la cuina catalana, que va defensar amb “un gran compromís personal”, i que “va saber projectar els valors de tradició i cultura a través del temps”. També a través de les xarxes socials, el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha qualificat Puig de “referent” de la gastronomia catalana i “figura imprescindible per a la cultura culinària”.

Per la seva banda, el líder del PSC, Salvador Illa, ha descrit Puig com “un gran xef de la cuina catalana i una bona persona”. “Sempre recordaré el seu tracte magnífic i les nostres converses cada vegada que visitava el seu restaurant”, ha afegit. També l’expresident de la Generalitat i cap de files de Junts, Carles Puigdemont, ha alçat la veu per destacar el “compromís insubornable i incondicional” de Puig “a la causa de Catalunya”, i li ha donat les gràcies “per tantes i tantes coses meravelloses”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el president del Parlament, Josep Rull, que considera que Catalunya “perd una figura magna” amb la mort de Puig, tot qualificant-lo “d’home compromès” amb Catalunya que, des de la gastronomia, va “reforçar” l’imaginari col·lectiu fent valer el seu “talent inspirador i desbordant”. També l’expresident d’ERC Oriol Junqueras ha agraït a Puig la feina, i la “passió” i la dedicació per “convertir la cuina catalana en un valor cabdal” de Catalunya.

Preciós missatge d’un dels referents de la cuina mundial

Un dels missatges sens dubte més especials ha estat el del també cuiner Ferran Adrià, que en una publicació a través de les xarxes socials ha assegurat que Puig va ser una de les persones més importants en la seva trajectòria, ja que conjuntament amb Juli Soler, “van imaginar” l’inici de la seva carrera a El Bulli.

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter