El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els gestors sanitaris insten el Govern a reclamar més fons Covid a l’Estat
  • CA

Un grup molt prestigiós dels principals gestors del sistema sanitari català ha publicat aquest diumenge una carta al diari Ara en què donen pistes de com ha de ser el futur dels hospitals post-pandèmia. El text, reivindicat després a xarxes pel president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, constata la “insuficiència econòmica crònica” del sistema català i recorda que la despesa per habitant és de només 1.271€, una de les pitjors de l’estat. Assenyalen que la pandèmia, a més, ha sumat la necessitat de recursos addicionals per ara i per a la post-pandèmia.

En aquest marc, exigeixen que el Govern reclami més diners dels fons Covid a l’Estat per poder gestionar bé el que queda de pandèmia i afrontar els reptes del futur. A banda, assenyalen que aquests diners hauran d’anar acompanyats de “reformes que permetin una gestió pública que faci possible prestar una atenció professional, àgil i personalitzada”. En paral·lel, insten a posar en marxa model “actiu” vigilància epidemiològica per “gestionar eventualment una altra situació crítica com aquesta”. En aquest sentit, aquest dissabte es va publicar un estudi que demostra que pal·liar els efectes d’una pandèmia és molt més car que prevenir-la.

Els gestors, a més, asseguren que cal donar el “reconeixement” que mereixen els professionals sanitaris” atenent les seves “justes demandes de millores salarials i de condicions de treball”. “La crisi de la Covid ha posat de manifest al conjunt de la societat la importància de disposar d’un bon sistema sanitari públic, però paradoxalment també ha provocat un increment del nombre de ciutadans que opten per pagar una assegurança privada”, lamenten abans d’assenyalar que això es deu a que no troben el “nivell d’accessibilitat (llistes d’espera) i personalització” que necessiten.

Per tot això defensen conservar el “patrimoni” que és el nostre sistema de salut pública i asseguren que per poder fer-ho calen “recursos i reformes”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Hijos predilectos a febrer 13, 2022 | 15:49
    Hijos predilectos febrer 13, 2022 | 15:49
    No, no, no, ¿ pero esto que es ? ¿No queréis ser independientes del resto del país ? Pues a pedir a la mamá gencat, que es ella la que divide el dinero entre sus hijos. Pero OJO, que tiene sus predilectos.
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 13, 2022 | 16:30
    Pere Llimonera i Citronell febrer 13, 2022 | 16:30
    El Govern???; que ha malbaratat en tot... Els tractorios i els 'pixapins' separatas suprematas són l'antítesi de la paraula "Govern"... Aquests, com el traïdor de 'Pau Claris' "lliuren" mitja Catalunya per un plat de mongetes...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa