El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La capacitat d’acollir refugiats d’Ucraïna a Catalunya toca sostre
  • CA

Avís de la secretària d’Igualtats, Mireia Mata. La responsable governamental de l’acollida als refugiats ha alertat que Catalunya està arribant a un “sostre” per poder garantir una acollida que sigui per a tots els refugiats d’Ucraïna més enllà d’oferir una primera resposta a l’emergència. “El que no estem en condicions ara ja és de garantir totes les coses que les persones necessiten per viure dignament”, ha afirmat Mata a TV3, que ha explicat que, a part d’habitatge, necessiten escolaritzar-se –més de la meitat són infants- i atenció sanitària i psicològica, entre altres. Un total de 15.992 persones han arribat a Catalunya fugint del conflicte bèl·lic -són dades de la setmana passada que aquest dimarts s’actualitzaran-. Mata ha dit que el programa estatal de famílies acollidores no s’ha posat en marxa a Catalunya.

Mata ha dit que entre Catalunya i el País Valencià han acollit més del 60% dels refugiats ucraïnesos que arriben a l’estat espanyol. La secretària d’Igualtats ha sol·licitat a l’Estat que assumeixi la “part corresponent d’acollir persones refugiades”, segons ha informat l’agència ACN.

Així mateix, ha afirmat que no tenen constància que s’hagi posat en marxa, almenys a Catalunya, el programa estatal de famílies acollidores anunciat pel govern espanyol, en col·laboració amb la Fundació La Caixa. El que s’ha activat des de l’inici, ha dit, és una xarxa de solidaritat de famílies, sobretot d’aquelles que fa uns anys van acollir els infants de Txernòbil.

D’altra banda, Mata ha assenyalat que el Ministeri d’Inclusió i Migracions sí que ha reforçat els recursos al centre de primera acollida de Fira Barcelona i, segons ha assegurat, s’hi estan atenent amb més celeritat les persones que busquen una primera resposta quan arriben a Catalunya. La secretària d’Igualtats ha explicat que la conselleria i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya estan treballant en un cens de pisos que puguin ser cedits per a les persones refugiades i per donar seguretat jurídica als propietaris.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El cit campejador a abril 05, 2022 | 11:07
    El cit campejador abril 05, 2022 | 11:07
    Han tardado solo un par de semanas en empezar a quejarse, yo pensaba que tardarían 3 semanas en empezar, siempre sorprenden... "España mala, nosotros buenos. Ellos quieren hacer daño a Ucrania, son como Rusia. Nosotros buenos. España es un caos organizativo, nosotros buenos"
  2. Icona del comentari de: Scherlock a abril 05, 2022 | 11:20
    Scherlock abril 05, 2022 | 11:20
    No facis judicis de valor, argumenta les dades.
  3. Icona del comentari de: 0regumta freqüent a abril 05, 2022 | 11:23
    0regumta freqüent abril 05, 2022 | 11:23
    I la capacitat de defensar represaliats independentistes, com la tenim?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa