Brussel·les es planteja estendre la vacunació obligatòria a tota la Unió Europea

Brussel·les es planteja estendre la vacunació obligatòria contra la Covid-19 a tota la Unió Europea. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha defensat aquest dimecres aquesta mesura com “apropiada i raonable”. Considera que discutir si cal imposar la vacunació de forma obligatòria al club europeu és necessari davant el perill de la variant Òmicron. Ho ha dit en una roda de premsa on ha recordat que un terç dels ciutadans de la UE encara no estan vacunats. L’estancament de la vacunació preocupa especialment a Brussel·les per l’aparició de la variant òmicron, molt més contagiosa i amb mutacions.

A l’espera de l’anàlisi científica sobre l’òmicron, Brussel·les aposta per posar restriccions abans de Nadal i accelerar l’administració de la tercera dosi, la de reforç. La Comissió Europea ha emès un comunicat aquest dimecres on defensa “restriccions proporcionades i localitzades” per reduir la pressió als hospitals. “Amb l’aparició de la variant òmicron cal aplicar mesures específiques pels contactes durant el període final de l’any”, avisa l’executiu comunitari.

Von der Leyen ha reconegut que trigaran entre dues i tres setmanes en poder valorar la severitat de la nova variant. Tot i això, ha avisat que, mentrestant, cal actuar preventivament reforçant les vacunacions, posant dosis de reforç i limitant els contactes socials “tant com sigui possible”. “Hem d’esperar el millor, però ens hem de preparar per al pitjor”, ha dit Von der Leyen, parafrasejant la directora de l’Agència Europea de Medicaments, Emer Cooke, que a principis d’aquesta setmana admetia que els científics no tenen tota la informació necessària per determinar com aquesta mutació de la covid-19 pot afectar la transmissió i severitat de la malaltia.

D’altra banda, la Comissió Europea ha urgit els governs europeus a “desplegar ràpidament les dosis de reforç per mantenir forts nivells de protecció davant del virus, inclosa la variant òmicron”. Brussel·les assegura que Pfizer-BioNTech i Moderna subministraran 360 milions de dosis durant el primer trimestre del 2022. “És suficient perquè tots els europeus vacunats puguin posar-se una dosi de reforç”, ha dit Von der Leyen.

Per ara Brussel·les no contempla suspendre els vols a altres països, però demana que es revisin diàriament les restriccions de viatge. Divendres passat els 27 van acordar aturar els vols des de set estats sud-africans, un dia després que aquests avisessin de l’aparició de la variant òmicron.

Comentaris

  ciutadà Desembre 01, 2021 | 16:14
  Jo m'hi apunto; estic vacunat i a veure si tots plegats aconseguim posa a ratlla aquesta trepa de troglodites antivacunes.
   El troglodita Desembre 01, 2021 | 17:31
   I la gent com tu és la que farà el treball brut a la UE no? Estil gestapo.
   Joan Desembre 01, 2021 | 18:57
   Ciutadà, si estas vacunat no et peocupis per els troglodites. No siguis feixista. Llegeix una mica. I deixa que la gent es posi la vacuna o no segons vulgui. Ni la unió europea, ni una panda de deliquents amb corbata ni ningú pot obligar a cap esser humà a posar-se res al seu cos en contra la sev voluntat. I recorda, tot això és el només el primer pas del pla que tenen prepara per a tu. Els jueus quan els tancaven als seus getos de Varsovia tampoc veien res dolent a darrera d´això fins que ja va ser massa tard.
  Accionista de Pfizer Desembre 01, 2021 | 16:46
  Una vacuna diària és l'ideal. Tot el que sigui menys d'això atempta contra la vida al planeta Terram per no dir a la galàxia
  jaume m. Desembre 01, 2021 | 19:53
  Jo vull vacunar-me continuament i alhora, perquè es posible, agafar les variants. Srs de Brusel·les que s'han cregut? Si vaig amb moto prefereixo portar casc, però el perill es la moto. La vacuna és el casc. I salva vides, no totes. No ens la venguin com lo que no és.
  Pol Desembre 01, 2021 | 20:56
  La vacuna potser evita que alguns vacunats vulnerables acabin a l'UCI, es evident que no evita els contagis i ni els fabricants ni ningú es fan responsables dels efectes secundaris que té o pot tenir en el futur però si alguna cosa queda clara és que té un efecte claríssim de desconnexion de les neurones d'un percentatge elevat de vacunats i que els posa una pàtina nazi feixista molt evident que s'hauria d'estudiar.
  Negacionistaconspirador Desembre 01, 2021 | 22:12
  Tantes vacunes com BlackRock vulgui la qüestió és que tota la xusma americana no els l'hi falti el privilegi. Que es veu que amb "16 Bilions de dòlars" no sels poden pagar.
  PENSEM Desembre 01, 2021 | 22:42
  NO PODEN, HO DIUEN PER ESPANTAR I QUE TOTHOM se la posi i continui infectat.

Nou comentari