El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Agència de Ciberseguretat matisa ara haver desaconsellat Jitsi i Zoom
  • CA

Rectificació. O matisació, en el millor dels casos. L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha emès aquest matí una nota informativa amb què desaconsellava l’ús d’aplicacions de videoconferències com Zoom, Jitsi o Houseparty. Hores després, la mateixa Agència ha emès un nou comunicat en què esmena la primera nota. Sobretot per Zoom i Jitsi. De fet, l’empresa d’aquesta darrera aplicació n’ha fet un comunicat demanant la rectificació. 

Segons el nou comunicat de l’Agència, “pel que fa a Zoom, el propi fabricant va publicar el passat 2 d’abril una nova actualització per als sistemes operatius Microsoft Windows on es resolien les vulnerabilitats de seguretat que permetrien obtenir les claus d’accés de l’usuari d’aquest sistema”.

“Pel que fa les informacions aparegudes sobre Jitsi, a l’Agència de Ciberseguretat no li consten vulnerabilitats recents. La darrera de la qual se’n té constància és de fa 3 anys i ja va quedar resolta”, remarca el comunicat.

En aquest marc,  des de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya recomanen “actualitzar les aplicacions i el programari que utilitzem, tant a nivell personal com professional, cada cop que els fabricants publiquen una nova versió per evitar així ser exposats a riscos de ciberseguretat”. 

Segona noti de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya sobre aplicacions de videoconferències

Segona noti de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya sobre aplicacions de videoconferències Quico Sallés

 

El comunicat de l’Agència Catalana de Ciberseguretat sobre les aplicacions per videoconferència

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa