El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’aeroport d’Andorra-La Seu estrena els vols regulars a Madrid
  • CA

L’Aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell ha estrenat aquest divendres els vols regulars que connecten amb Madrid. Al viatge inaugural d’aquesta ruta, operada per Air Nostrum -filial regional d’Iberia-, hi han pujat, entre d’altres, el cap de govern del Principat, Xavier Espot, i el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, que ha dit la infraestructura ha passar a ser “el punt de trobada dels Pirineus”.

Gavín ha destacat que aquest any es tancarà amb un volum d’operacions superior a les 7.000, fet que situa aquest aeroport per sobre d’altres camps de vol de l’Estat, com ara el de Valladolid, Pamplona o Sant Sebastià. Mentre, Espot ha destacat que aquest primer vol suposa un “pas endavant” a l’hora de “buscar mercats que hi puguin operar”. Air Nostrum oferirà quatre vols setmanals, dos en cada sentit.

La Generalitat i el govern andorrà gestionen conjuntament aquest aeroport. El ministre de Presidència i Economia d’Andorra, Jordi Gallardo, ha destacat que la connexió amb Madrid “serà beneficiosa per a Andorra i per a tot el Pirineu, tant per atraure turistes com per afavorir els negocis”.

L’abril passat, després d’anys de dificultats pel mal temps que dificulta les operacions aèries, es van autoritzar els vols amb aproximació GPS. Aquesta tecnologia permet aterrar sense visibilitat, un sistema pioner que no té cap altre aeroport de l’Estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa