El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 230 altes en només 24 hores: els hospitals es buiden a bon ritme
  • CA

La sisena onada està arribant a la seva fi tal com demostren tots els indicadors de la pandèmia. Els hospitals catalans han donat l’alta a 231 persones en només 24 hores, i la xifra d’ingressats per Covid actualment és de 1.604. Això suposa mil persones menys als centres hospitalaris catalans que fa tan sols un mes. A les Unitats de Cures Intensives hi ha 245 pacients crítics, 10 menys que en el darrer balanç. Aquesta reducció de la pressió hospitalària ha arribat per la millora de tots els indicadors de la pandèmia.

Pel que fa al risc de rebrot, va descendint poc a poc i ja està en 815, 5 punts menys que fa 24 hores i més de 6.000 punts menys que fa un mes. La velocitat de contagi també es manté estable per sota d’1, la xifra recomanada per tenir la pandèmia sota control. Aquest és un dels indicadors bàsics que mira Salut a l’hora de prendre decisions i anunciar restriccions. La seva millora, de fet, ha portat al departament que dirigeix Josep Maria Argimon a prendre la decisió d’eliminar des d’aquest dimecres les quarantenes a les escoles i deixar de comptabilitzar els nous casos i fer el rastreig dels contactes estrets.

De fet, en anunciar aquesta mesura de desescalada de la pandèmia, el conseller de Salut va explicar que no s’havia pres la decisió “de manera unilateral” per no crear confusió a la ciutadania. Per això, Argimon va assegurar que aquesta mesura estava dins de les recomanacions del ministeri de Sanitat. En paral·lel, el conseller de Salut va assegurar aquest dilluns que el següent pas que vol fer la conselleria és retirar les mascaretes a l’interior de les escoles “la setmana que ve o la següent”, però va explicar que ho portarà al Consell Interterritorial per fer-ho en consens amb la resta de comunitats autònomes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa