El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut posa punt i final a les quarantenes a les escoles aquest dimecres
  • CA

El Departament de Salut ha decidit juntament amb el d’Educació deixar de comptabilitzar casos de Covid a les escoles a partir d’aquest dimecres 23 de febrer. Això vol dir que no es farà el rastreig dels contactes estrets i s’eliminaran les quarantenes de les escoles de tots els centres excepte els d’educació especial. Demà dimarts, per tant, serà l’últim dia que s’actualitzaran les dades relatives als contagis a les escoles i que els pares hauran de comunicar si els nens no van a classe perquè són positius de Covid.

Aquesta decisió arriba perquè la població més jove no es considera grup de risc, i per tant és convenient començar a tractar la malaltia com una malaltia endèmica i no com una pandèmia. Tot i així, Salut Pública seguirà d’a prop l’evolució de la Covid a les escoles i si es detecten brots a algun centre es seguirà el protocol d’altres entorns. Salut i Educació ja han enviat una carta als centres escolars en què informen de l’eliminació d’aquest protocol. D’aquesta manera, Salut avança cap a la normalització de la Covid tal i com tenia previst el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que pretén deixar de comptabilitzar casos abans de la primavera.

Tot i que s’eliminen les quarantenes a les escoles així com el seguiment de contactes estrets, es mantindrà la mascareta en interiors -tot i que s’estudia eliminar-la aviat-, els grups bombolla o de convivència estable i la recomanació de ventilar les aules entre classe i classe. Aquestes directrius s’han adoptat després d’acordar-les amb la Comissió de Salut Pública del ministeri de Sanitat, que recomana identificar casos estrets únicament en els àmbits en què l’exposició pugui considerar-se d’alt risc perquè hi hagi persones vulnerables, com és el cas de les residències de gent gran, els centres sociosanitaris o els centres d’educació especial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa