El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern apuja el sou als treballadors del 112 per frenar el malestar
  • CA

El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat aquest dimecres en el Ple del Parlament un augment de sou del 9% als treballadors del 112, actualment en vaga, com també ho estan els del 061. Amb aquesta mesura el Govern intenta frenar el malestar que fa mesos que dura en un servei que ara mateix gestiona Ferrovial. Elena també ha explicat que el departament que lidera ha creat una comissió per tal d’estudiar la internalització del servei.

La internalització del 112 no és la única a debat. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, també ha fet una reflexió en el Ple del Parlament en aquest sentit pel que fa al 061, segons informa l’agència ACN. Argimon ha dit que el Govern està “absolutament obert” a considerar totes les possibilitats sobre el futur del servei, i això implica tant mantenir-lo com està actualment com “començar a estudiar la internalització”.

Al mai passat el 112 va viure moments crítics per la fallida que va fer l’empresa que s’encarregava de la gestió del servei, substituïda finalment per Ferrovial. Aquest canvi es va ver mitjançant una licitació precipitada i ara s’ha aprovat un nou concurs del servei d’atenció i gestió de trucades al telèfon d’emergències 112 per al període 2022-2024, que ha de substituir el que està vigent. Elena ha explicat que es va aconseguir garantir el sou als treballadors i que s’ha obert la nova licitació per donar estabilitat al servei incorporant l’increment del 9% del sou, però al mateix temps mesures de penalització si l’empresa deixa de pagar els salaris.

Quant a Salut, Argimon, interpel·lat per la CUP, ha dit que el seu departament està obert a fer de mitjancer en el conflicte entre els treballadors i l’empresa, tot recordant que el 061 el gestiona el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El conseller ha agregat que també estan oberts a tenir en compte “totes les possibilitats que hi ha al voltant del 061”, que implica també l’estudi de la internalització.

La CUP li ha retret que si està disposat a fer de mitjancer podia dirigir-se a la porta del Parlament, on aquest matí s’han concentrat els treballadors en el marc de la vaga que tenen activa i amb l’objectiu de lliurar al conseller de Salut un document amb les reivindicacions. Argimon ha reiterat que la interlocució “és del SEM”. La internalització del 061 és un del punts de l’acord entre la CUP i ERC per formar nou Govern, però finalment la conselleria de Salut va quedar en mans de JxCAT. En aquest acord també hi figura la internalització del transport sanitari, sobre el qual justament en aquest ple s’ha de debatre una Proposició de llei que presenten els anticapitalistes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Junqueras el chorizon ferrovial, protegido por Marlaska a novembre 03, 2021 | 15:39
    Junqueras el chorizon ferrovial, protegido por Marlaska novembre 03, 2021 | 15:39
    Junqueras de Ferrovial, EL GURTEL CATALÀ, Y YO SIGO DIU EL GRAN QUINQUI Y HERMANO CHORIZON. ERC BaNDA DE DELINQUENTS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa