El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els votants unionistes són qui millor valoren els Mossos
  • CA

Els Mossos d’Esquadra és la institució més valorada, sobretot pels votants d’opcions unionistes, per la seva gestió de la COVID. L’enquesta sociopolítica difosa avui pel Centre d’Estudis d’Opinió indica també que només els votants de la CUP i de Vox suspenen la policia catalana.

Segons aquest baròmetre, els votants que posen millor nota als Mossos són els del PP, amb un 7,32; seguit pels votants de Ciutadans, amb un 6,45 i pels del PSC, amb un 6,59. Només del sector espanyolista, els Mossos suspenen en el mercat electoral de Vox, amb un 4,81.  Xifres en una escala del 0 al 10, on 0 és molt dolenta i 10 molt bona.

Entre els votants sobiranistes, tot i que majoritàriament aproven, no hi ha l’eufòria que denota entre els votants unionistes. Així, els Mossos tenen més suport entre els votants d’ERC, amb un 6,22; en segon terme, els fidels a JxCAT, amb un 5,59; i un 5,48 entre la parròquia dels Comuns. Del sector sobiranista, són els votants de la CUP és que pitjor nota posen als Mossos, amb un 3,84. De fet, són els votants que pitjor nota puntuen la policia catalana.

La Guàrdia Civil i el CNP, suspesos pel sobiranisme

En canvi, la valoració dels votants unionistes i sobiranistes difereix encara més pel que fa a les tasques de la Guàrdia Civil i el CNP durant la gestió de la pandèmia. Els votants sobiranistes suspenen les seves tasques. Així, els enquestats que diuen votar a la CUP, els puntuen amb un 2,02; els de JxCAT, amb un 2,16; els d’ERC amb un 3,71; i els comuns, un 4,58.

Els votants dels partits espanyolistes, en canvi, els aproven i amb nota. Els simpatitzants del PP posen al podi les forces i cossos de seguretat de l’Estat, amb un 8,82; seguits molt de prop, pels de Vox amb un 8,41; els de Ciutadans, amb un 7,21 i un 6,58 entre el mercat electoral del PSC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa