El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un sindicat reclama casc antiavalots a tots els Mossos de Seguretat Ciutadana
  • CA

El sindicat de policia SAP-FEPOL ha registrat un escrit a la conselleria d’Interior amb què demana un “casc antiavalots” a tots els efectius de Seguretat Ciutadana dels Mossos. Segons explica el sindicat, el casc haura de ser una eina de l’Equip de Protecció Individual dels agents, sobretot després de les darreres protestes arran de l’engarjolament de Pablo Hasèl amb atacs a comissaries, com la de Vic.

“Els aldarulls violents, cada cop més professionalitzats, exposen contínuament als companys i a les companyes d’Unitat de Seguretat Ciutadana a rebre l’impacte al cap de qualsevol objecte de manera imprevisible“, manifesten. Així mateix, admeten que amb “l’adquisició dels nous vehicles, aquesta mancança va quedar (parcialment) coberta pels dos cascs de protecció que aquests porten en el seu interior”. Ara bé, el sindicat considera que “són completament insuficients, a banda que s’han de compartir entre els efectius policials, sense cap garantia higiènica”.

El sindicat considera que el casc s’hauria de donar des de l’inici del curs de formació bàsica a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i tenir-ho assignat personalment, de la mateixa manera que es fa amb l’arma de foc, la defensa extensible i l’armilla antibales. El sindicat portarà la demanda a la propera sessió del Consell de la Policia i al Comitè de Seguretat i Salut Laboral per tal que sigui debatut. De fet, comissaris com el cap de la Regió Metropolitana Nord, Sergi Plà, ja va reclamar material antiavalots pels membres de seguretat ciutadana que vigilen o treballen de manera preferent a les comissaries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa