Un Maragall murri empetiteix Carrizosa

Primer "per què em demana la paraula" de la legislatura

Primer “per què em demana la paraula senyor Carrizosa” de la legislatura. Ha estat al minut U de la sessió constitutiva del Parlament. Després de configurar-se la Mesa d’edat que, de nou, ha tornat a presidir Ernest Maragall. Veterà, curtit i amb certa ironia, Maragall ha encetat la seva intervenció amb una salutació sentida a la diputada d’ERC per Lleida, Meritxell Serret, després de tres anys a l’exili. Unes paraules que han suposat un llarg aplaudiment de les files sobiranistes.

Just després, l’etern portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha demanat la paraula per una “qüestiço d’ordre”. Maragall, amb un punt de condescendència, li ha etzibat: “digui, digui, té 30 segons”. El portaveu taronja ha començat a rondinar, fidel al seu estil, en interpretar que les paraules de Maragall topen amb l’article 2 del Reglament. Maragall li ha retirat la paraula i l’ha advertit que després que s’hauria de penedir de les seves paraules. De fet, que hauria de “rectificar”.

Maragall ha pronunciat el seu discurs potent i desacomplexat. I Carrizosa no ha faltat a la cita. Ha tornat a demanar la paraula. En aquesta ocasió ha xutat directe a barraca recriminant a Maragall que parlés de “presos polítics o exiliats”. Maragall li ha replicat que no era una sessió de debat. Carrizosa ha insistit i Maragall, finalment, l’ha deixat fer per tal que el diputat es retratès ell mateix en les seves formes habituals. Maragall ha estat prou hàbil perquè Carrizosa acabi de perfilar el seu personatge amb un punt de caricatura.

Comentaris

  Josep 13/03/2021 8:44 am
  Sincerament...la democràcia es comptar amb la diversitat ideològica i d'opinions, però altra cosa és tenir que contemplar com a ciutadà amb aquestes formes tan degradants no només de la política, sino de la dignitat que mereix tot un poble. No permetem que malbaratin una legislatura més la funció del parlament, respondre amb punt de mires les necessitats de tot un país, Catalunya, que ja va sent hora que demostri que és "palmera" que és flexible i no es doblega tot i que bufi fort vent en contra. Cal estar atents a tallar d'arrel aquestes males formes de fer política, que diguin quin projecte tenen sí, pero no convertir el parlament en un niu d'odi.
   Catolicisme de l'odi i la pederastera, excomunioja 13/03/2021 9:23 am
   A resar a can omella de l'odi i de lapederasteria amb faldilletes
  De Carreras, maestro chorizon de españa.dura 13/03/2021 6:43 am
  De Carreras i la seva chacha Carrichoza acaba de fer l'ultim pet de la diarrea franquista de Ciudadanos, propiedad privada de Narcisito de Carreras e hijos de Franco y su cuñado. Franquista de Carreras, pagaras de la teva butxaca el deute de Ciudadanos chorizos de españa? O sera la teva famiglia? Arrimadita, tienes pasta, neo.facha chorizona?
  Manel 12/03/2021 9:56 pm
  Aquets partits amb tan pocs vots i tan poca representació ja tindrien que plegar però els seus polítics són uns paràsits vividors i no hi ha qui els faci moure de la trona .
  Ferran 12/03/2021 6:32 pm
  El Carroñosa fascista haría mejor de ver si en Corea del Norte lo aceptarían....
  X2 12/03/2021 4:30 pm
  Aquests ocupants que corren per Catalunya i no s'hi troben be, per que això no es Espanya, farien be d'anar al seu país i deixar de voler-nos fer espanyols
   Jordi 35 13/03/2021 8:48 am
   En Carrinclosa es fidel als seus ideals i lleial al seu cognom.
  Ton 12/03/2021 4:10 pm
  La Carronya, sempre te de saltar amb el seu discurset feixista i desgraciat com de costum. Quin fàstic d'advocat, i quina pena que fot quan obre la seva fastigosa boca.
  Ramon 12/03/2021 3:58 pm
  Ciutadans fou una escisió del PSC per anar Contra Catalunya amb pulsió hidrofòbica, però ara que desapareix ja no torna tot llur vot a casa sociata: bona part se n'ha anat a Vox. Ara els colons espanyols reparteixen el vot entre Vox i el PSC. Per anar bé, ens convindria que es repartissin el vot de manera més igualada. Crec que passarà.
  230
  103
  Respon
   I tu a qui votes? 12/03/2021 6:28 pm
   A VOX o PSC?
   18
   47
   Respon
    Ramon 13/03/2021 10:50 am
    No, no, jo sóc català.
  Un català 12/03/2021 3:40 pm
  Aquest "vejestorio" del Maragall el que ha de fer és plegar i anar a mirar obres, no s'aguanta els pets i es va cagant pel carrer. Quina llàstima tenir personatges chaqueteros com ell.
  1
  789
  Respon
   Un de Can Fanga 13/03/2021 10:28 am
   tu "tonto del culo" de "catala" nomes has de catalá el malnom que et atribueixis. Ves i matrículat en una escola a nivell P3 a veure si aprens una mica d'educació, però abans crema el teu carnet de C's i demana el del diccionari
   Xetxu 12/03/2021 9:00 pm
   I tu des de quan tens aquesta demencia senil?
   Jo mateixa 12/03/2021 4:22 pm
   A una persona se la pot criticar per moltes coses, però no per ser gran. Més respecte, noi. Si no et mores abans (Déu no ho vulgui), també hi arribaràs a gran i ja veuràs com et sentiràs quan algú et dirigeixi els qualificats que tu fas servir. A C's el que heu d'aprendre és més educació.
    Josep 13/03/2021 8:40 am
    Sincerament...la democràcia es comptar amb la diversitat ideològica i d'opinions, però altra cosa és tenir que contemplar com a ciutadà amb aquestes formes tan degradants no només de la política, sino de la dignitat que mereix tot un poble. No permetem que malbaratin una legislatura més la funció del parlament, respondre amb punt de mires les necessitats de tot un país, Catalunya, que ja va sent hora que demostri que és "palmera" que és flexible i no es doblega tot i que bufi fort vent en contra. Cal estar atents a tallar d'arrel aquestes males formes de fer política, que diguin quin projecte tenen sí, pero no convertir el parlament en un niu d'odi.
   Pep 12/03/2021 4:22 pm
   Tu de català, ni el nom.
    Ramon 13/03/2021 10:55 am
    Democràcia és consens nacional previ més consens ètic ulterior. Aquí cap dels dos consensos. Però, atenció, que amb la manca del segon -lkegeixi's hiperlegitimació progre-, tapen la manca del primer -llegeixi's la nació catalana sotmesa-.
  Jaum 12/03/2021 1:57 pm
  Gran Maragall Carrizosa, ara ja veuen a la resta d'espanya de que aneu: carronyers.
  115
  3
  Respon
  cibollet 12/03/2021 1:33 pm
  Despres de perdre trenta diputats, encara te ganes d'alçar la veu aquest personatge?
  138
  1
  Respon
   Ceballot 12/03/2021 4:25 pm
   El grup parlamentari de Rivera no és pas un partit polític, no té ni programa electoral, ni ideologia fixa -a banda de l'espanyolisme més tronat i carca- ni base i molt minsa representació municipal... el seu objectiu és la brega, la batussa parlamentaria i minuts els canals de televisions espanyoles, contra tot allò que no és castellà i doncs no té naturalesa "espanyola". Per la qual cosa se'ls hi en fot i fan la mateixa "feina" si en son 36 , 6 o 3 diputats.
  GAVANENC 12/03/2021 1:08 pm
  El Carroñosa, sempre donant la nota.....
  122
  1
  Respon
  RAMON A 12/03/2021 1:08 pm
  Intoxicaran fin a la seva desaparicio
  Ramon A 12/03/2021 1:01 pm
  Solament amb un punt de caricatura en el perfil del "personatge" ? Jo hi afegiria molts punts de caricatura, i també de ninot, d'acudit, de ridiculesa...
  jg 12/03/2021 12:53 pm
  está claro que cataluña vive una situacion de anormalidad democratica y en cuanto a derechos humanos.... mas de la mitad de su poblacion no puede educarse e instruirse en su lengua materna... que es el castellano...
   @Jg 12/03/2021 4:58 pm
   Al tros de quòniam Jg: Deus voler dirs dir la "meitat" de la població menys un, tu, que escrius força bé el castellà i l'espanyol ambdues llengües, tret d'algunes faltes d'ortografia. N'hi ha que no sou més antipàtics i poca-soltes perquè no us entreneu. La qüestió és, a qui li abelleix ésser un espanyol xovinista i fal·laç com tu ?
   Jo mateixa 12/03/2021 4:30 pm
   El normal és que la gent que va a un lloc que té una llengua pròpia, la vulgui aprendre i no lluitar perquè desapagui. L'escola és un bon lloc per aprendre-la. Quin problema hi ha? A més, la llengua que està en perill no és el castellà sinó el català.
   Anònim 12/03/2021 4:24 pm
   Que coño sabran los burros del chocolate.
   Girona 12/03/2021 2:51 pm
   Això de dir sistemàticament mentides dura un temps, però tard o d'hora s'acaba. En primer lloc l llengua natural de Catalunya és el català. Tot i això, és perfectament possible viure aquí parlant només castellà, mentre que és impossible ser atès en català en molts àmbits, com la justícia. En comptes d'indignar-se tant amb l'intent desesperat per sobreviure d'una llengua amenaçada des de fa 300 anys, miri la despesa anual que comporta mantenir el Instituto Cervantes al món. Milions d'euros per promoure una llengua en absolut amenaçada d'extinció. I això ho paguem dels nostres impostos, inclosa la gent que preferiria poder viure en català. Ara bé, si vol viure en castellà totalment, escolti: ancha es Castilla.
    Girona 12/03/2021 3:01 pm
    De fet, molts estats amb una economia més sanejada que l'espanyola, no dediquen milions a promoure la llengua. Ni Dinamarca, Suècia, Noruega, Finlàndia etc tenen una institució similar al Cervantes. Es gasten milions, per exemple, en evitar que l'anglès faci recular a l'espanyol a Puerto Rico. Si hi ha un llengua agressivament supremacista al món, és l'espanyol. Pot visitar la pàgina del Cervantes i comprovar el que vulgui. A canvi, es critica les llengües minoritàries amb una fòbia racista (no serveixen per res, només són per pagesos..) que ataca tota lògica purament cultural i els drets humans d'una minoria. Torni a Castilla, home, que allà trobarà la felicitat! Per què viure a "l'infern català"?
  El que, junt amb els seus compi-odiadors, quan es condemnava el franquisme/feixisme al nostre Parlament, fotia al camp 12/03/2021 11:50 am
  El Carroñosa traspua odi a qualsevol cosa que sigui catalana per tots i cadascun dels seus porus de la pell. Per alguna cosa milita a Colono's, no són més que odi a Catalunya i molt especialment a la seva llengua i cultura, per això es van arreplegar, també perquè el PP els semblava poca cosa i Vox encara no havia nascut. Ara tot ha canviat i els feixistes ja tenen a Vox per triar, és per això que els Colono's van a la baixa.
  borinot 12/03/2021 10:55 am
  el fasc'sta de ciudadanos carrichoza, com no a de donar la nota, el voltor, necessita quota de pantalla

Nou comentari