El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un constitucionalista avisa que els funcionaris es poden quedar sense cobrar després del 27-S
  • CA

“En un moment determinat hi haurà patiment, però si la voluntat és ferma, el procés no té aturador. Se’ns posarà a prova.”. Aquesta és la tesi del professor de Dret Constitucional de la URV, Jordi Jaria, que alerta de la capacitat “d’escanyament econòmic de l’Estat espanyol a Catalunya” com a resposta a una “manifestació clara d’una voluntat de ruptura”.

Segons ha explicat Jaira en una conferència aquest matí a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada, l’Estat espanyol podria intervenir les institucions catalanes aplicant l’article 155 –de suspensió de l’autonomia- o bé l’aplicació de l’Estat d’excepció-però saben que aquestes mesures podrien ser “limitades en el temps i contraproduents”.

Davant d’aquesta poca efectivitat, Jaira apunta que l’Estat apostarà per “l’estrangulament financer de la Generalitat perquè si l’Estat talla els ingressos deixa sense cobrar la nòmina els funcionaris”. “Es posarà a prova la seriositat de la nostra voluntat, però si es posa a prova i és ferma, vol dir que no hi ha tornada enrere”, ha afegit. “La part divertida és la que hem fet fins ara, ara ja no ho serà tant”, conclou Jaira.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa