El TSJC colla Cambray i al director de l’escola de Canet

Deu dies. Aquest és el termini que ha marcat la sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per tal que el departament d’Educació aporti un “informe” sobre el compliment de les mesures adoptades a l’escola de Canet per complir amb les mesures cautelars per aplicar el 25% de les classes en castellà. Així ho dicta una resolució dictada aquest dijous en resposta a les demandes d’execució de la sentència presentada per la família del nen.

La provisió judicial deixa ben clar que “mentre no es resolgui l’incident d’execució” cal “requerir el conseller d’Educació, Josep González-Cambray i al director/ra del Centre escolar de Canet de Mar, als efectes d’adoptar les mesures necessàries per preservar la protecció i intimitat del menor” i la família, així com “la normal convivència i el pacífic desplegament de l’entorn educatiu”. Contra aquesta resolució, el lletrat de la Generalitat pot plantejar un recurs en cinc dies , però amb el pagament de 25 euros de taxa.

La provisió del TSJC amb què avisa la Generalitat /Quico Sallés

La resoluciós’ha fet pública el mateix dia que hi ha convocada una manifestació de suport al centre escolar i una altra mobilització de suport a la familia suposadament assetjada. Sia com sia, la responsabilitat de la situació, pel TSJC, serà responsabilitat tant del conseller d’Educació com de la direcció del centre educatiu. De fet, aquest matí al programa Cafè d’Idees de RTVE, el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, advertia que si Cambray no complia amb la sentència s’hi querellarien. “Si no compleix les lleis serà inhabilitat”, ha amenaçat. Per altra banda, la Fiscalia també ha apuntat que investigarà l’existència de delicte en les suposades amenaces a la família que ha reclamat l’ensenyament en castellà.

En aquest marc, Cambray va visitar a ahir l’equip directiu de l’escola i ja va assenyalar que el departament ben poca cosa hi podia fer més enllà de donar suport. Al capdavall, des d’Educació saben que la responsabilitat, més enllà de la política, cauria en el consell directiu del centre escolar. D’aquí que els seus serveis jurídics ja es preparen per un allau de demandes similars en els propers dies com una maniobra política.

Comentaris

  dictadura Desembre 10, 2021 | 11:56
  franquisme pur i dur. Un exemple més del todo atado y bien atado, o el a por ellos V2.0
  Matar a pessics. Desembre 10, 2021 | 12:09
  ERC, no valeu ni per a defensar la nostra llengua mil.lenària. Ens esteu degradant a un nivell més baix que l'autonomisme dels 80. No feu res. Aixó sí, a Madrid, apuntaleu com a sonats els que ens estan destruint a Catalunya. I maleïda la vostra dolenteria, venuts!
   Fins als nassos de juntsxlapasta i JuntsXdividir Desembre 10, 2021 | 13:37
   Caram noi, en torra ho va fer molt bé dirigit pel vostre reietó. En fi.....
  Indepe emprenyat Desembre 10, 2021 | 12:30
  Això és el Joc del Calamar versió Nyorda. Que ens anem mantant entre nosaltres, mentre l'establishment s'ho passa pipa. Si no hi ha revel·lió, no hi ha solució.
  Quant odi expressen Cs, PP, VOX I els seus satèl.lits Desembre 10, 2021 | 12:31
  Els partits I les teles espanyoles fan uns comentris horribles, ens deixem, als catalans com a criminals persecutius d'un nen de 5 anys. Quina angoixa escoltar l'alcalde de Madrid. QUANT ODI! Conseller tota la seva ràbia l'han explicada a un comissari de justícia de la UE. Aneu a explicar-li la realitat. Encara ens manaran des d'Europa fer les classes en castellà.
   Uyuyui Desembre 10, 2021 | 12:52
   No digas tonterías ..todo el mundo sabe que si fuera por los fascistas independentistas todos los demócratas no indepes estarían en Campos de concentración y expulsados de su tierra ... Eso es lo que os gustaría ....pero no será
    . Desembre 10, 2021 | 13:34
    No hi ha res més ridícul que un xovinista espanyol fent-se la "víctima" i projectant vers l'ocupat les misèries de l'ocupant..
    No cola Desembre 10, 2021 | 13:39
    Es pot ser ignorant i burro, però ser com tu es pitxor que ser aboa clavaguera, fas una pudor de feixista que empesta
    Sou uns mentiders que us creieu les vostres mentides Desembre 10, 2021 | 15:03
    Vas molt equivocat, qui us va fer fora de la vostra terra veient-vos obligats a emigrar, molts a Catalunya, va ser l'Espanya de Franco. Us va utilitzar tal com deia un ministre per fer aigualir el català. I a fe que molts ho heu ben complert. També la Camacho deia que volíem catalanitzar-os fin I tot els cognoms, quan històricament el únics que hei fet això heu estat vosaltres: vau castellanitzar els cognoms catalans I els noms dels pobles
    Anònim Desembre 10, 2021 | 17:16
    Debes ser uno de los que comentais mentiras ya que no tienes cojones de poner tu nombre.
  Sofia Desembre 10, 2021 | 12:48
  Dictadura bananera: "Mando y ordeno y que se haga pronto". Posar horaris a P5 és no tenir ni idea. Els treballs són força interdisciplinaris i de temps variables, incontrolables.La resposta de facto que correspon fer és directament el pa i bolet. Que sàpiga el "xutge" i tothom que "per un frare no s'ha de perdre un convent". Per TV3, a tot és mou, un paio destacat de cs, entre proclames polítiques molt forçades, va reivindicar el seu impuls i dirigisme a la família del morro tort.
   Mortimer Desembre 10, 2021 | 14:16
   Esteu tots molt enganyats. Creieu que la resta enten els vostres raonaments. No ho fem, la llei es la llei, la justicia funciona com funciona i en gral hem d estar raonablement satisfets de on vivim. Els pajesos barretinares viviu en un mon, on tothom que s oposi a les vostres merdes es un feixista, franquista… Podeu anar seguint aixi, afortunadament cada vegada esteu mes aillats i radicalitzats.
    Clara Desembre 11, 2021 | 13:39
    Mortimer el conformista, cap cot i submís... amb necessitat d'autoenganyar-se i poruc de tot. Va dient que els enganyats són els altres. Actualment la gent ha perdut la innocència i d'enganyats n'hi ha ben pocs. Ara el que potser sí que abunda són els tantmefotistes i els estirabotistes que són els vots més buscats pels polítics. Ah! Ser pagès és tot un honor i els que he conegut són molt espavilats.
  Anem a Europa a explicar-nos, o ens imposaran l'escola castellana Desembre 10, 2021 | 12:48
  Quina angoixa, com som tractats pels partits unionistes de dretes espanyols, per la premsa, per la TV: de criminals feixistes en amunt, de perseguidors d'una criatura de cinc anys. Déu meu, si a Canet se l'està protegint! He escoltat l'alcalde de Madrid, quant odi! Què passa amb el castellà?, està per sobre de totes les ignomínies?. Conseller, aquesta gent ha anat a l comissari de justícia de la UE a explicar la seva versió, sols la part del seu sentiment contra Catalunya i el català. Aneu-hi a explicar la realitat, la hª, com els fill de la immigració castellana són els primers que van promoure l'escola en català, com tots els nens acaben sabent castellà perfectament, com no hem dividit la societat, com... Ui que encara vindrà d'Europa una llei d'escola castellana i no hi haurà sortida. Ostres, quina angoixa!
   Gonzalo Desembre 10, 2021 | 13:07
   The drama....(con sonido de fondo de piano). Que melodramáticos sois. Cómo os gusta actuar. Normal. Os han habituado a las performances de cada 11 de septiembre, dia de vuestra derrota.
    Hiperventilat Desembre 10, 2021 | 14:39
    El dia de la raça, espaÑol qui no pot ser altre cosa.
    JordiP Desembre 10, 2021 | 15:37
    Tens algo interesant a dir, apart de xorraburrades com la que has deixat anar aquí? Es coneix que no sabeu tocar-vos-los i per això veniu aquí a tocar-nos-los a nosaltres, oi? Fill meu, què pesaíco ets, co.ny!
    Evarist Desembre 10, 2021 | 19:51
    cada dia estas més amunt de la llista
   Cal dir-ho Desembre 10, 2021 | 13:29
   Sí, la solució és a Europa i sense eixir de la Unió Europea, solament cal prendre nota i copiar que fan els neerlandesos per a defensar, protegir, promocionar, fer servir arreu, respectar la llengua neerlandesa... als Països Baixos. El mateix respecte del danès a Dinamarca; el txec a Txèquia; el suec a Suècia; el lituà a Lituània, l'eslovac a Eslovàquia; el croat a Croàcia; l'eslovè a Eslovènia; el finlandès a Finlàndia... Més que mai ens cal l'estat propi en forma de república. Despertem-nos !
    JordiP Desembre 10, 2021 | 15:39
    I el húngar a Eslovàquia, no ho oblidèssim. Estan en una situación molt pitjor que nosaltres, molt més asediats i atropellats.
   Mortimer Desembre 10, 2021 | 18:27
   A veure. que a Europa pasen de les vostres merdes. Que no ho han deizat prou clar??? A Europa i a la resta de mon, pero no per que Espanya os oprimeixi, basicament per que sou uns cansinos sense cap tipus de rao
  RAMON A Desembre 10, 2021 | 12:57
  Van de provocacio amb provocacio amb la esperanca de que algu salti
   Gavanenc Desembre 10, 2021 | 13:32
   No caiguem en els paranys del xovinisme de l'estat espanyol. Alhora cap agressió sense resposta, pacífica i no violenta. Si molts de catalans ho volem, entre tots, aconseguirem fer efectiva la independència.
   Cat Desembre 10, 2021 | 13:40
   Volen guerra, doncs donemlos cultura que es a on ells coixegen mes
    Mortimer Desembre 10, 2021 | 18:28
    Va dir el barretinaire del territori…
  Gonzalo Desembre 10, 2021 | 13:03
  Las resoluciones judiciales hay que cumplirlas, y en el caso de la generalidad regional catalana, hacerlas cumplir. Ni olvido ni perdón. Demasiado daño habéis causado ya.
   Marc Desembre 10, 2021 | 14:04
   Si home si,ens ha quedat clar nyordo. Ja et falta menys per celebrar el 12 octubre, performance de les performance.
  Vicenç Ramoneda Desembre 10, 2021 | 13:13
  La criticada ‘Via Eslovena’ supera Espanya. Una república de mides petites i independent supera el PIB per càpita d’Espanya. https://ja.cat/HuGmw
  El Tió Desembre 10, 2021 | 13:14
  Tinc la impressió què des de què mana en Pedro Sánchez la fiscalia ho afina tot molt més contra gent e interessos de Catalunya. Els de ERC que s'ho facin mirar.
  Claravalls Desembre 10, 2021 | 13:20
  A Catalunya el català i a qui no li agradi que cardi el camp cap el seu puto país de ñordia.Fora colonos de Catalunya. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats. Estem farts de l'odi ñordo...farts fins al collons.Colla de cavernícoles descerebrats. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
   Anònim Desembre 10, 2021 | 14:13
   Es percep odi en allò que dius. Fes-t'ho mirar.
  Delfí Artós Desembre 10, 2021 | 13:22
  El jutges lawfare de la justícia espanyola acabaran fent de "mestres" d'espanyol i d'espanyolisme amb les assignatures F.E.N i E.C.S incloses, a les escoles catalanes. Seran de la mena de mestres del franquisme, així quan arribin a classe tots els alumnes s'hauran d'aixecar del pupitre i posar-se dempeus i quan acabin les classes faran dir als alumnes, tots alhora, "que-usted-lo-passe-bien". Temps.
  Evarist Desembre 10, 2021 | 13:30
  quan "aquells" els "purgaven" hi havia un equilibri precari
  Josep Desembre 10, 2021 | 13:31
  Sense sang no farem cap república.
   La guerra de los yayos Desembre 10, 2021 | 15:16
   Que risa, de yayos con bastón. Será comico. Y los otros 6 millones mirando.
  Ricard Desembre 10, 2021 | 13:47
  Això demostra que els "jutges" de l'anomenat TSJC no són mentalment a Catalunya ni coneixen els catalans. De facto estan vivint lluny de nosaltres. Actuen com si fossin en una bombolla on prevalen els prejudicis de la gent que no viu entre nosaltres. És una situació gravíssima, però desgraciadament no hi ha cap jutge "català" que s'hi enfronti, posant el evidència aquesta insuportable injustícia que atenalla als catalans.
  Fartdetot Desembre 10, 2021 | 14:22
  Els jutges s'han adreçat al director/a de l'escola de Canet, perquè ERC i CiU (majoritàriament) ens van encolomar la LEC (Llei educativa catalana) i van desplegar els decrets de Direcció i de Plantilles. Fa anys que els claustres i els consells escolars són merament consultius. Es va crear la super figura del director "gestor", derivada del projecte de "direccions dures" del senyor Mata del loby de directors AXIA. Tot molt neoliberal. Els que més ho han patit són els interins/es, que han de fer entrevistes i ser confirmats per les superdireccions. També hi ha hagut un munt de casos d'abús de poder, nepotisme, etc. Tot això sumat a la puta innovació, l'escolanova21, el Vallory, els àmbits ámb calçador... ens ha portat on som. Claustres dinamitats i absència de democràcia als centres. Els docents no mourem ni un dit perque fa anys que ens maltracta la Generalitat.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 10, 2021 | 14:59
  Àngel Guimerà: “La llengua i la història són els botins més preuats a l’hora de sotmetre un poble”. ////*
  Manel Desembre 10, 2021 | 15:03
  El TSJC en que es basa?? en els rumors dels panflets publicitaris de l'estado, en rumors en xarxes socials o en informes falsos de violadors de la manada?? Quina manera de malgastar i malversar diners publics, això si que es delicte. Son com Manos Limpias
  Manel Desembre 10, 2021 | 15:07
  Per altra banda, podrien fer fora el pare i la mare del nen de les respectives feines??? Així si que educaran el seu fill acord amb la indigència mental dels seus pares.
  Manel Desembre 10, 2021 | 15:09
  Gonzalo, com a policia español que ets, com van els amiguets de la manada??
  President on ets? Desembre 10, 2021 | 15:12
  President Aragonès on ets? Jo no et Crec qiu vaig votar però des que vas guanyat et considero el meu president i crec que ens has de defensar dels insults que estan dient contra els catalana, contra el català I, NO ET SENTO. Ha aparta Rufián de Madrid, va dir, victuriós ell, que havia salvat el català a l'escola I se n'enreia dels que li deien que no. Ara hi ha tornat amb els audiovisuals. Uf
  escòria de jutges Desembre 10, 2021 | 15:20
  10 dies, no és molt poc?
  Jaume m Desembre 10, 2021 | 15:24
  El problema l han tornat a generar els jutges L escola q ho faci com vulgui mentre sapiguen catala i espanyol. I ningu hi ha de dir res més.
  JordiP Desembre 10, 2021 | 15:32
  Conseller, envia-l's tota la col·lecció de lleis i reglaments que decideixen i regulen la immersió, que sembla que ni tan sols sàpiguen que existeixen. I alguns informes de gent prestigiosa de l'ensenyament, que vegin que els pares denunciants estàn torrats.
  fideli Desembre 10, 2021 | 15:35
  a Castella imparteixen les classes en castellà... doncs ja ho sabeu... apa!
  JordiP Desembre 10, 2021 | 16:19
  Pel que ha dit, i com ho ha dit, el fatxoïde Carrizosa, es veu d'on ha sortit la idea i l'impuls per a que aquests pares facin la demanda en contra de l'educació del seu fill. Per a ellos faran. Però la canallada que els han fet fer al país on resideixen (i potser són catalans i tot) no té nom. Posar el seu fill en evidència davant tot el cole (han cregut que els nens són tontets i no s'en adonaran del que està passant) és una pu.tada que acabaran pagant amb escreix. Ara, aquest pobre nen "é el raro", el que no vol parlar català. Estic segur de que s'en panadiran, i molt, dintre de molt poc temps. L'odi mai retorna dividendos positius. Al contrari: tal faràs, tal trobaràs: "Quien sembra vientos revcge tempestades.
  JordiP Desembre 10, 2021 | 16:23
  El jutge vol un informe? De què? De la estupidesa de les seves accions? Del que se l'ha d'informar és de de la desinformació que pateix i de les ridícules decissions que li fan prendre ele seus "amiguets", que l'acabaran enfonçant. Crear un problema on no n'hi ha cap no surt gratis mai, mai.
  Ley de Normalización Lingüística Desembre 10, 2021 | 17:05
  Esta es la ley dd normalización Lingüística de la GENERALITAT, ahora me decís quien va en contra de los derechos de las persona y si se ha de defender a los padres y al alumno o al Director del centro: de inmersión lingüística de la Generalitat” y me dices dónde está el imperialismo y el ataque.. y entenderás por que se ha de defender a los padres en vez de a la directora. De nuevo, es la ley de inmersión lingüística: ARTICLE 14 1. El català, com a llengua pròpia de Catalunya, ho és també de l'ensenyament en tots els nivells educatius. 2. Els infants tenen dret a rebre el primer ensenyament en llur llengua habitual, ja sigui aquesta el català o el castellà. L'Administració ha de garantir aquest dret i posar els mitjans necessaris per fer-lo efectiu. Els pares o els tutors poden exercir-lo en nom de llurs fills instant que s'apliqui. 3. La llengua catalana i la llengua castellana han d'ésser ensenyades obligatòriament a tots els nivells i els graus de l'ensenyament no universitari. 4. Tots els infants de Catalunya, qualsevol que sigui llur llengua habitual en iniciar l'ensenyament, han de poder utilitzar normalment i correctament el català i el castellà al final dels estudis bàsics. 5. L'Administració ha de prendre les mesures convenients perquè: a) els alumnes no siguin separats en centres diferents per raons de llengua; b) la llengua catalana sigui emprada progressivament a mesura que tots els alumnes la vagin dominant.
  Doctor Strangelove Desembre 10, 2021 | 17:15
  La majoria dels indepes que escriuen aquí no deuen tenir ni un trist batxillerat, i això es nota quan no entenen que les llengües són cultura. Però és clar que els hi vols dir a genteta que no deu ni saber parlar en castellà? En canvi un servidor parla català, castellà, francès i anglès, per això hi ha una diferència tan abismal entre els meus comentaris i la brossa que els hiperventilats vomiteu, car d'escriure no en teniu ni castanya! Doc.
   ton c. Desembre 11, 2021 | 10:41
   t´en falta una també parles per telèfon.
  A: President, a on ets? Desembre 10, 2021 | 17:56
  Amagat devall taula, i que no es noti massa, és aquest Aragonés. Ja s'exhibia més i feia de pet de perico, ja, quan anava amb el borbó per Catalunya, quan s'assseia a la taula amb ell, a menjar com un bon súbdit. I desprès a Madrid, com a bon autonòmic, i ahir amb els policías, com a bon cap de represors. I encara preguntes a on és? A LA PANXA DEL BOU, que no hi neva ni i plou, mentres a Canet s'hi manifesten els catalans que SÍ que volen salvar la nostra llengua. Ve t'ho aquí!
  Política lingüística de la Generalitat: Desembre 10, 2021 | 19:11
  Este es un estricto de la Política Lingüística de la Generalitat. Lo leía y me decís quien tiene razón, si los manifestantes o los padres que defienden sus derechos como bien pone la Ley de la GENERALITAT: ARTICLE 14 1. El català, com a llengua pròpia de Catalunya, ho és també de l'ensenyament en tots els nivells educatius. 2. Els infants tenen dret a rebre el primer ensenyament en llur llengua habitual, ja sigui aquesta el català o el castellà. L'Administració ha de garantir aquest dret i posar els mitjans necessaris per fer-lo efectiu. Els pares o els tutors poden exercir-lo en nom de llurs fills instant que s'apliqui. 3. La llengua catalana i la llengua castellana han d'ésser ensenyades obligatòriament a tots els nivells i els graus de l'ensenyament no universitari. 4. Tots els infants de Catalunya, qualsevol que sigui llur llengua habitual en iniciar l'ensenyament, han de poder utilitzar normalment i correctament el català i el castellà al final dels estudis bàsics. 5. L'Administració ha de prendre les mesures convenients perquè: a) els alumnes no siguin separats en centres diferents per raons de llengua; b) la llengua catalana sigui emprada progressivament a mesura que tots els alumnes la vagin dominant.
  Joan de Sant Andreu Desembre 10, 2021 | 19:39
  Entenc que ara pertoca a totes les Direcciones del Centre dimitir dels seus càrrecs i deixar-ho tot en mans del Departament; d'aquest que viuen de la política que en el Departament d'Ensenyament hi han molts. Les Direcciones del Centre dimitir perquè en aquestes condicions no es pot portar a terme el Pla d'Educació del Centre i la pedagogía de l'enseyameent tot recordant que davant de tot, cal defensar a l'alumne i la seva cultura. Els càrrecs politics del Departament a dirigir i defensar el mandat que han rebut de les urnes. Si no en volen, que dimitin. El polític no té problemas d'Eres, pensions de jubilació, i altres problemes del ciutadà. Només se li demana integritat I defensi allò que va proposar per a ser votat. Les Direccions del Centre potser ha arríbat el moment de defensar la pedagogia i no la cadira que pensen és de propietat.
  JordiP Desembre 10, 2021 | 20:04
  Diu que la interlocutòria del 25% es suporta en la Llei Wert. Si això és cert, aquesta decisió és nul·la de ple dret: no es pot sentenciar en base a una llei ja derogada. Tota llei (i la Celáa no és una excepció) conté una disposició addicional que diu que "aquesta llei substitueix i anul·la tota llei anterior que se li oposi". Això és de primer curs de Dret. Un jutge que faci aquesta parida hauria de ser inhabilitat per una bona temporada. Per burro!
  Tots som Turó del Drac Desembre 10, 2021 | 21:13
  Cambray no cal que el collin gaire, ni el govern de Vichy de la Generalitat tampoc. Ja veureu com enviaran els mossos a Canet per estovar els pares i alumnes que defensen la nostra llengua
  almogaver Desembre 11, 2021 | 08:41
  El M H Presdient Quim Torra, els hauria engegat a pastar fang. Però ell, els té ben posats

Nou comentari