Fiscalia investiga suposades amenaces a la família de Canet

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha obert diligències per investigar unes suposades amenaces a les xarxes socials que hauria rebut la família de Canet de Mar que ha demanat judicialment imposar el 25% de classes de castellà a la classe del seu fill de P5, segons ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies a través de fonts judicials. Alguns dels comentaris que hauria rebut aquesta família a través de les xarxes estarien relacionats amb apedregar la casa dels pares de l’infant, o aïllar el menor a l’escola.

Han estat l’associació Hablamos Español i Vox qui ha portat davant la justícia i la Fiscalia aquesta qüestió, i ara el ministeri públic analitzarà si aquests missatges posen ser constitutius d’un delicte d’incitació a l’odi o discriminació. Per altra banda, hi ha esforços des de la comunitat educativa per evitar que la disputa política i jurídica d’aquest cas arribi a les aules i a l’entorn escolar. El departament d’Educació i l’AMPA de l’escola han demanat que s’eviti la tensió relacionada amb aquest tema.

De fet, aquest divendres s’havia de fer una concentració a la porta d’aquesta escola, el Turó del drac, per protestar contra aquesta imposició de fer el 25% de les classes de P5 en castellà. Però ha estat per una petició dels pares que aquesta manifestació s’ha traslladat a un altre punt de Canet de Mar per mirar d’evitar qualsevol tipus de conflicte.

La imposició del 25% de castellà a l’escola ha començat a implementar-se des d’aquest dijous, i es fa, exactament a les assignatures de ‘Racons’, ‘Visual i Plàstica’ i ‘Psicomotricitat’. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, va visitar aquest dijous el centre, per donar suport als seus professionals, les famílies i la directora del centre. Va assegurar que la prioritat de la seva conselleria és “protegir” la direcció del centre, ja que l’ordre del TSJC s’adreça a l’escola i no al departament d’Educació.

Comentaris

  El creixement del pel a les granotes. Desembre 10, 2021 | 12:23
  Bo, no sé com s'ho prendrien a França els francesos si tres o quatre persones els obliguessin a parlar español en lloc de francés. A España els catalans han de parlar en castellà i a Catalunya els catalans han de parlar en castellà. Venen tres o quatre persones a casa nostra i ens ho imposen a cop de llei. I el Govern l'únic que ès capaç de fer, és intentar mobilitzar la gent catalana en contra d'aquesta ordre. Amb incompetents com aquests, NO ENS CAL GOVERN.
  Quina angoixa, diuen bestieses dels catalans, quant odi ! Desembre 10, 2021 | 12:54
  Quina angoixa, com som tractats pels partits unionistes de dretes espanyols, per la premsa, per la TV: de criminals feixistes en amunt, de perseguidors d'una criatura de cinc anys. Déu meu, si a Canet se l'està protegint! He escoltat l'alcalde de Madrid, quant odi! Què passa amb el castellà?, està per sobre de totes les ignomínies?. Conseller, aquesta gent ha anat a l comissari de justícia de la UE a explicar la seva versió, sols la part del seu sentiment contra Catalunya i el català. Aneu-hi a explicar la realitat, la hª, com els fill de la immigració castellana són els primers que van promoure l'escola en català, com tots els nens acaben sabent castellà perfectament, com no hem dividit la societat, com... Ui que encara vindrà d'Europa una llei d'escola castellana i no hi haurà sortida. Ostres, quina angoixa!
  Charnego Desembre 10, 2021 | 12:55
  El titular indica el tipo de periodismo ....
  Pere Lluis G. Desembre 10, 2021 | 12:57
  França es un Pais de la UE España es un Pais de la UE Catalunya es una CCAA Evidetment que ho sabeu, el que sou molt curtets de gambals .
  Clara Desembre 10, 2021 | 13:02
  D'un pet deu mil esquerdes. I els diaris i TV nyordos vinga fer xocolata. D'un desideratum per esbafar la indignació en fan unes "amenaces fermes" Recordeu la gran fumerada que es va fer per uns senzills fanalets de reis a Vic? La Grau a sou de cs, que per cert envelleix molt malament, hi dedica congestions excitades d'ira com si es tractés talment de la fi del món.
  RAMON A Desembre 10, 2021 | 13:04
  Festa grosa a nyordia i vinga mantenir al seu putero
  Gonzalo Desembre 10, 2021 | 13:09
  Nada hombre...que salga un profesor universitario, diciendo que a ver cuando quedamos para apedrear la casa del niño.....o que salga un mosso diciendo que hay que hacerle el vacío al niño en clase....eso lo veis cojonudo,no? Sois unos FASCISTAS.
   Ridiculous Desembre 11, 2021 | 02:58
   Que ridículo que eres gonzalín
    Gonzalo Desembre 12, 2021 | 18:29
    Y tú qué puto nazi eres.
  Ricard Desembre 10, 2021 | 13:53
  L'enèsima mentida dels castellanistes. Han de trobar "herois" com sigui, car els castellanistes són uns criminals. Qualsevol mentida publicada a un mitjà de comunicació castellà és veritat divina per als castellanistes. Són uns miserables.
  Franck BCN Desembre 10, 2021 | 15:09
  Tenen molta part de culpa digitals toxics o bé ultres o vomitius fets a Catalunya, tipus E.Noticies, elCatalan.es, DolçaCatalunya o.Cronica.Global, us invito a.que doneu cop d' ull i espero no.us agafi mal de panxa de les barbaritats que s'arriben a dir
  miquel puigpelat Desembre 10, 2021 | 15:19
  Lo de l'escarni a Pablo Iglesias a casa seva, era llibertat d'expressió, no? Ara s'ha de protegir a una família que insulta a la nostra terra. L'Arrimadas que va estudiar aquí a Catalunya amb la immersió lingüistica, parla perfectament el castellà. No se ón és el problema a no ser que sigui polític, que això és el que sembla.
  Tal com raja Desembre 10, 2021 | 19:44
  I les amenaces a l'escola i a l'alcaldessa no les pensen investigar?
  CAT Desembre 11, 2021 | 02:57
  Potser que s'acabi la tonteria i portem el cas a la fiscalia europea. Ja va sent hora de possar les coses on pertoquen i arreglar el que no funciona.

Nou comentari