El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC agafa la causa contra la consellera Garriga per l’1-O
  • CA

Finalment, la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acordat admetre la causa contra la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, arran de la causa oberta com investigada que tenia al Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona, en el sumari general contra el referèndum. Una petició formulada per la Fiscalia Superior de Catalunya el passat mes de desembre. Garriga ha estat investigada per malversació i desobediència greu, en una causa que serà jutjada per la secció 21 de l’Audiència de Barcelona.

Ara bé, la peça de Garriga s’acumula a la causa que se segueix contra els també aforats Josep Maria Jover i Lluís Salvador, en la seva condició de diputats per ERC al Parlament de Catalunya. Jover com Salvador eren secretari general de Presidència i secretari d’Hisendi del Govern del president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras, d’aquí la causa judicial oberta.

De fet, el passat 20 de desembre la Fiscalia Superior de Catalunya va demanar al TSJC que processés la consellera Garriga per la seva relació amb el referèndum del Primer d’Octubre. Fiscalia considera que en la seva etapa com a directora general de Vicepresidència, Economia i Hisenda hauria pogut incórrer en algun il·lícit penal relacionat amb el referèndum com ara la desobediència. En una primera instància, consideraven que hi havia indicis de malversació, però la instructora del 13 va descartar-ho.

En tot cas, fiscalia entèn que hi ha sospites de desobediència. Interpreta l’acusació que tenia càrrec d’autoritat i que “no era una funcionària menor”. A més també conclou que va fer d’enllaç entre el seu superior, l’aleshores secretari general Josep Maria Jovè, i Mercedes Martínez per tal de tenir les naus de Bigues i Riells, on la Guàrdia Civil hi va trobar paperetes emmagatzemades. El ministeri públic insisteix que amb la prova acumulada a la instrucció, Garriga va desobeir de manera pertinaç i, per tant, creu que cal formular “formal imputació per desobediència greu a l’autoritat judicial” de l’article 410 del Codi Penal. Fiscalia conclou que va desobeir l’ordre Fiscalia conclou que va desobeir l’ordre d’aturar qualsevol gestió per tirar endavant el referèndum. Ara el TSJC n’ha estimat la petició del ministeri públic i afegeix a la causa de Salvador i Jove l’actual consellera de Cultura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa