Fiscalia demana al TSJC que investigui a la consellera Garriga per l’1-O

La Fiscalia Superior de Catalunya ha demanat a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que investigui la consellera de Cultura Natàlia Garriga per la seva relació amb el referèndum del Primer d’Octubre. D’aquesta manera el ministeri públic avala que el cas de Garriga, ja investigada en la causa general de l’independentisme del Jutjat 13 de Barcelona, passi a mans de la sala que presideix Jesús Maria Barrientos. Fiscalia considera que en la seva etapa com a directora general de Vicepresidència, Economia i Hisenda hauria pogut incórrer en algun il·lícit penal relacionat amb el referèndum com ara malversació o desobediència.

En concret, i a la vista de la primera instrucció i la part de la causa on s’investiga Josep Maria Jovè, el ministeri públic relata que en un primer moment es van veure indicis de malversació de cabdals públics per l’adjudicació de contractes pel la construcció d’un centre de recollida de dades al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació. Tot plegat per un import de 85.171,90 euros. Així com una obra a través del Centre d’Iniciatives per la reinserció (CIRE) per valor d’1.642.128 euros). El fiscal, però, admet que la instructora va considerar que aquestes despeses, si podien haver servit de centre de recollida de dades, també podien i de fet així ha estat, per altres funcions, com recomptes d’altres processos electorals. Per això, la magistrada instructora va entendre que no se la podia processar per malversació, però el fiscal sí que hi veu una prova de la desobediència.

Així, fiscalia, si bé descarta com la instructora un delicte de malversació, considera que hi ha sospites de desobediència. Entèn l’acusació que tenia càrrec d’autoritat i que “no era una funcionària menor”. A més també interpreta que va fer d’enllaç entre el seu superior, l’aleshores secretari general Josep Maria Jovè, i Mercedes Martínez per tal de tenir les naus de Bigues i Riells, on la Guàrdia Civil hi va trobar paperetes, emmagatzemades. El ministeri públic insisteix que amb la prova acumulada a la instrucció, Garriga va desobeir de manera pertinaç i, per tant, creu que cal formular “formal imputació per desobediència greu a l’autoritat judicial” de l’article 410 del Codi Penal. Fiscalia conclou que va desobeir l’ordre d’aturar qualsevol gestió per tirar endavant el referèndum.

Comentaris

  Gonzalo Desembre 20, 2021 | 14:04
  Ni olvido ni perdón, laZisnaZis a prisión. O inhabilitación. Vamos bien. Seguimos. A POR ELLOS!
  Gonzalo Desembre 20, 2021 | 14:48
  laZisnaZis Bien tocayo. Muñeco de Puigdemont,tenemos como españoles el derecho de arrearos xenófobo bien duro a la cabeza cada vez que nos salga por los cangrena moral cojones derecho e izquierdo. Camisa pardoamarilla . Aunque eso no es un derecho primitivo ni un izquierdo. El bigote de una gamba por el ojete. Es un chute español, la estupidez de los fascistas independentistas solo es superada por vuestra maldad. El bigote de una gamba por el ojete. laZisnaZis
   Lleida Desembre 20, 2021 | 20:01
   Genial Gonzalo. Em faig un tipus de riure amb els teus "comentaris". No afluixis, es com entrar a la dimensió desconeguda. Brutal la gent com tu.
   Gonzalo Desembre 20, 2021 | 21:38
   Tocayo, gracias.
   Duna Desembre 21, 2021 | 08:53
   Pobres desarrelats...deu ser molt frustrant viure així, amb aquest odi...vés que no vos surti una llaga al estómac..em sabria un greu...sort que els catalans fem coses i amb la marató, es va recollir un bon grapat de diners, per la gent que té problemes mentals com vosaltres...per cert, els nyordos no feu aquestes maratons? clar.. això de donar no va amb vosaltres..més aviat sou de prendre...
  Tano Desembre 20, 2021 | 18:38
  Continuen tocant allò que no sona. Ja n'hi ha prou d'aquest broquil.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 20, 2021 | 19:39
  El TSJC "SUCURSAL COLONIAL" del TC i del TS, són instàncies "POLÍTIQUES DE PART", imbricades dins del Pútrid i Pestilent "DEEP STATE Ñ (Borbónic-Franquista 2.0)”, amb l'objectiu i finalitat específica, de donar Forma Jurídica a la "CAUSA GENERAL" contra l’Independentisme. No hi ha dubte doncs, abans de la vista, la sentència ja està DICTADA, “AFINADA” i RATIFICADA.
  Patrick Desembre 20, 2021 | 21:43
  Esperem amb candeletes el moment a partir del qual el lawfare, inclosa tota revenja i represàlia, de l'estat espanyol se'ls hi giri en contra. Temps.
  Jo Desembre 21, 2021 | 08:55
  Aquests pobres de la fiscalia, no deuen viure...quants anys porten amb aquest tema? quatre, llargs...és jubilaran i encara somiaran amb els independentistes...si no és perquè fan fàstic, farien pena...
  Arxi Desembre 21, 2021 | 08:58
  I no han demanat que s'investigui a la sra de la neteja? No sé.. però podria ser una espia russa...i si no, pregunteu al Tácito, que és tot un expert en serials...
  VOLEM NOMS Desembre 21, 2021 | 12:31
  Jo portaria a cada miserable feixista de la fiscalia davant la fiscalia europea. On estan els noms i cognoms d'aquesta xusma que es dedica a perseguir catalans?
  Boing Desembre 21, 2021 | 12:33
  I als FDP d'espanya de PP, VOX i tota la calanya criminal i corrupte?? A aquests no els investiguen aquests dropos ????

Nou comentari