El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bateria de preguntes de la CUP a Elena per la “detenció mediàtica” de Ponsatí

La CUP-NCG no s’ha quedat de braços plegats davant la detenció per part d’un sotsinspector dels Mossos d’Esquadra a la l’exconsellera d’Ensenyament a l’exili i eurodiputada Clara Ponsatí, que es va produir al mig del carrer a Barcelona. Els cupaires han entrat al registre del Parlament una bateria de preguntes i sol·licituds d’informació al Departament d’Interior sobre l’arrest de Ponsatí, que qualifiquen “d’operació mediàtica”. De fet, el portaveu d’Interior de la CUP, Xavier Pellicer, qualifica que la detenció va ser una “vulneració dels drets parlamentaris de l’eurodiputada”.

“Els Mossos d’Esquadra sabien que Ponsatí estava emparada per la immunitat del Parlament i, tot i això, van decidir detenir-la en una operació purament mediàtica”, afirma Pellicer. En aquest sentit, la CUP opina que les explicacions tant del conseller d’Interior d’ahir al vespre com el comunicat de la presidència de la Generalitat van ser “insuficients”. “El govern català no pot col·laborar de cap manera amb una aplicació del dret espanyol que consisteix a vulnerar drets, vulnerar immunitats parlamentàries i en definitiva en esclafar drets fonamentals”, argymenten els cupaires.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer / ACN

Qui va ordenar la detenció?

D’aquesta manera, els cupaires volen una resposta oficial, negre sobre blanc, sobre els detalls de la detenció. Així, a través de diverses preguntes els anticapitalistes volen saber qui va ordenar la detenció, els motius de l’actuació i si al Departament d’Interior estaven informats del procediment i si ho feien sota ordres judicials i quines ordres en concret. Per altra banda, reclamen saber si s’ha obert una investigació en base aquesta detenció.

Fins i tot, volen escatir si va ser el conseller d’Interior qui va ordenar que s’efectués la detenció i quin dispositiu es va posar en marxa, amb tots els detalls, com el nombre d’agents, funcions i el seu responsable. I com i de quina manera va rebre la informació judicial que suposadament ordenava la detenció. En el mateix context, Pellicer també signa diverses sol·licituds d’informació al voltant de l’exili i de Ponsatí. Així, demana formalment tota la informació sobre “les comunicacions, notificacions o resolucions judicials que hagi pogut rebre el Departament d’Interior en relació amb Clara Ponsatí els darrers 5 anys”.

Amb aquestes preguntes i sol·licituds d’informes, la CUP vol aclarir una situació que consideren inquietant. “Veiem amb preocupació com la policia catalana vulnera de forma sistemàtica els drets dels ciutadans i ciutadans”, afegeix Pellicer. En aquesta línia, retreuen que la policia catalana pren les decisions de tribunals de manera acrítica que vulneren els drets fonamentals, tant de la legislació catalana com europea”. De fet, Pellicer interpreta que aquestes vulneracions es fan paleses “tant amb la forma i el contingut de la detenció de l’eurodiputada independentista i ho veiem dia rere dia quan actuen en els desnonaments de famílies vulnerables de pisos de grans tenidors”.

Les preguntes presentades per la CUP sobre la detenció de Ponsatí/QS
Les preguntes presentades per la CUP sobre la detenció de Ponsatí/QS
Més notícies
L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí assisteix al ple del Parlament Europeu acompanyada de Carles Puigdemont i Toni Comín després de la detenció i posterior posada en llibertat en el retorn a Catalunya | ACN
Ponsatí carrega contra Metsola per no haver “reaccionat” a la seva detenció
Notícia: Ponsatí carrega contra Metsola per no haver “reaccionat” a la seva detenció
Comparteix
L'eurodiputada titlla la situació de "molt lamentable que deixa el Parlament Europeu en molt mal lloc"
Les acreditacions de l'assemblea de la CUP el 2015/CUPNacional
La cúpula de la policia patriòtica va seguir al minut la votació interna de la CUP sobre Mas
Notícia: La cúpula de la policia patriòtica va seguir al minut la votació interna de la CUP sobre Mas
Comparteix
Missatges de Whatsapp entre dos alts càrrecs d'Interior també reflecteixen queixes perquè la policia va perdre informants cupaires en favor del CNI
El director dels Mossos, Pere Ferrer | ACN
El director general dels Mossos defensa el nou decret: “Manté garanties”
Notícia: El director general dels Mossos defensa el nou decret: “Manté garanties”
Comparteix
Pere Ferrer critica el diputat del PSC Ramon Espadaler, qui acusava el Govern de voler "ficar els nassos" en les investigacions
L'exconsellera exiliada i eurodiputada de Junts Clara Ponsatí, a la sortida de la Ciutat de la Justícia després de la detenció / ACN
Ponsatí torna a Brussel·les per al ple de l’Eurocambra després de la detenció
Notícia: Ponsatí torna a Brussel·les per al ple de l’Eurocambra després de la detenció
Comparteix
L'exconsellera exiliada i eurodiputada de Junts va sortir en llibertat ahir a les onze de la nit després de més de cinc hores arrestada

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juan Ripollés a març 29, 2023 | 17:46
    Juan Ripollés març 29, 2023 | 17:46
    Algú sap cuan deixarem de pagar el CUPO als VASCOS ??
    • Icona del comentari de: A Kuan Repollas a març 29, 2023 | 18:10
      A Kuan Repollas març 29, 2023 | 18:10
      Tros de quòniam, aprèn què és la quota del sistema foral, els furs, el concert econòmic (1876) i les quotes que paguen a l'estat espanyol els territoris d'Àlaba, Biscaia, Guipúscoa i Navarra i deixa d'emprenyar.
  2. Icona del comentari de: Al xovinista espanyol i ignorant a març 29, 2023 | 18:14
    Al xovinista espanyol i ignorant març 29, 2023 | 18:14
    No hem pagat mai cap quota al País Basc (ho saps deixa de fer el , i deixarem de pagar impostos a Espanya, el dia que farem efectiva la independència. Ve-t'ho ací.
    • Icona del comentari de: Algo de raho te a març 30, 2023 | 00:55
      Algo de raho te març 30, 2023 | 00:55
      Espana pot pagar el cupo vasc per que ho roba a Catalunya, no?
    • Icona del comentari de: Concert a març 30, 2023 | 00:57
      Concert març 30, 2023 | 00:57
      L'Urkullu fou dels molts enviats a Cataluunya per presionar i enganyar al President. Eusjadi sap que sense Catalunya, es queden sense concert.
  3. Icona del comentari de: Aixequeu la DUI o plegueu. a març 30, 2023 | 01:53
    Aixequeu la DUI o plegueu. març 30, 2023 | 01:53
    Feu preguntes a un traïdor, en comptes de treballar per la Independència. Aixequeu la DUI o plegueu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa