El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Oranich es mulla: “Si jo fos Borràs, dimitiria. És de més dignitat”

L’advocada i membre del Comitè de Garanties de Junts per Catalunya, Magda Oranich, s’ha pronunciat sobre el que hauria de fer Laura Borràs ara que ha estat condemnada a quatre anys i mig de presó i nou d’inhabilitació. Oranich ha dit en una entrevista a RTVE que l’opció que més li agradaria seria que Borràs fes un pas al costat. “Puc dir de manera molt clara que si fos jo, dimitiria; per tant, està molt clar el que dic. Però no sé què farà Borràs”, ha explicat. L’advocada ha dit que li sap “greu” que no plegui perquè creu que és “de més dignitat” dimitir i “presentar-se després al que sigui si s’ha mantingut la dignitat i s’han vist les coses”.

Oranich ha dit que si la dimissió no arriba per part de la presidenta suspesa podria ser “expulsada de la presidència i del seu escó”, el que per a ella seria una pèrdua de dignitat. Ara bé, ha dit tenir clar que el partit encara no ha d’actuar ni pronunciar-se respecte a la seva continuïtat com a líder de la formació, perquè ho ha de fer la mateixa Borràs. Com que no hi ha una sentència ferma, l’advocada ha explicat que no es debatrà encara al si del partit si Borràs ha de continuar sent la presidenta de la formació o plegar. “El problema que hi ha ara, que és molt greu, de cara al país i l’opinió pública és el de si vol seguir sent o no presidenta del Parlament. I s’ha de resoldre ràpidament. Junts ja veurà què fa quan hi hagi una sentència ferma”, ha dit en aquest sentit.

Magda Oranich, advocada i política catalana. Membre de la Comissió de garantíos de Junts per Catalunya26/10/2022 / Mireia Comas
Magda Oranich, advocada i política catalana / Mireia Comas

Oranich no té clar que Borràs hagi patit ‘lawfare’

A més, Oranich no s’ha mossegat la llengua i ha dit que “no té clar” que el cas de Borràs sigui ‘lawfare’ com ella ha repetit en totes les intervencions que ha fet abans de ser condemnada i un cop s’ha conegut la sentència. “Però sí que és clar que el cas va aparèixer per casualitat mentre investigaven el seu amic per narcotràfic. Jo no podria dir si s’ha fet més o menys persecució en saber-se que era càrrec públic. És possible que sí, però no ho podria dir exactament”, ha conclós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa