El Tribunal Suprem no ha admès a tràmit la querella presentada per Vox contra el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, pel cessament del tinent coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos. El partit d’extrema dreta acusava el ministre de delictes d’obstrucció a la justícia, represàlies i prevaricació en l’acomiadament del coronel. Aquest alt càrrec de la policia va ser el coordinador de l’operatiu policial de l’1-O.

Fernando Grande-Marlaska va decidir cessar Diego Pérez de los Cobos el maig del 2020. El motiu va ser que el guàrdia civil va signar un informe on s’acusava el delegat del govern espanyol de prevaricació per haver permès la manifestació feminista del 8 de març del 2020. L’excoronel va recórrer aquesta decisió davant del jutjat central contenciós administratiu número 8, a l’Audiència Nacional, al·legant que havia estat acomiadat per no informar el Ministeri d’Interior sobre les investigacions judicials de les manifestacions prèvies a la crisi de la Covid-19. Aquest tribunal va donar la raó a De los Cobos i va ordenar que li tornessin el càrrec.

No obstant això, la secció cinquena de l’Audiència Nacional, com a instància superior, va rectificar aquesta decisió mesos després, en considerar que el ministeri comptava amb motius suficients per dur a terme el cessament de De los Cobos. A més, va considerar que no tenia sentit decretar la reincorporació de l’excoronel al seu lloc de treball, tenint en compte que la seva confiança amb el govern estava trencada.

Diego Pérez de los Cobos ha rebut en tot moment el suport de Vox, que va interposar una querella davant el Tribunal Suprem contra Grande-Marlaska just després que la primera sentència judicial considerés il·legal l’acomiadament de De los Cobos. El TS ha refusat aquesta querella en considerar que Marlaska no va ser l’autor intel·lectual de l’acomiadament del guàrdia civil, sinó que ho va ser el secretari d’Estat a proposta de la directora de la Guàrdia Civil. A més, el Suprem ha recordat que l’Audiència Nacional ja va dictaminar que De los Cobos havia estat acomiadat de manera justificada.

Comentaris

    ton c. Octubre 27, 2021 | 18:54
    cap problema entre ells no es moseguen.HOY POR TI MAÑANA POR MI
    Josep Octubre 28, 2021 | 09:33
    el foc purifica els fems

Nou comentari