Fernando Grande Marlaska ha superat amb nota un dels seus principals reptes, haver canviat de funcions el poderós tinent coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. Així ho ha ratificat, per unanimitat, la secció cinquena de l’Audiència Nacional que en una sentència escrita pel ponent Jesús Nicolás García Parets, consideren que el ministre de l’Interior va actuar conforme a dret en la seva decisió de destituir De lo Cobos com a cap de la Guàrdia Civil a Madrid.

La sentència estima el recurs d’apel·lació formulat per l’Advocat de l’Estat, i revoca la sentència de 31 de març de 2021, dell Jutjat Central del Contenciós-Administratiu 8, que havia anul·lat la resolució administrativa, signada pel Secretari d’Estat de Seguretat, i que va ser confirmada en la via administrativa -a través d’un recurs d’alçada pel mateix ministre. El criteri dels magistrats es basa en la política precedent de nomenaments i destinacions dels comandaments de l’institut armat.

En concret, la sentència analitza el principi de “confiança dipositada” per l’autoritat que en el seu moment va nomenar-lo, i que davant la pèrdua d’aquesta confiança.decideix cessar-lo. Els magistrats alerten que si bé s’han d’exposar els motius de la pèrdua de confiança, aquests no poden ser sotmesos a un control il·limitat de la revisió de poder. En tot cas, només es pot estudiar si ni ha hagut una desviació de poder.

En el cas que decideix la sentència, els magistrats entenen que “té prou motivació”, tenint present que “la pèrdua de confiança és per la “no informació ” del “desenvolupament”, i no pas del contingut, d’investigacions i actuacions dutes a terme per la Guàrdia Civil; “tot això”, avisa en “l’ampli i, de vegades, confús marc operatiu i de Policia Judicial “. Una velada referència al cas que va estimular a Marlaska a la destitució d’una veritable vaca sagrada d’Interior, l’atestat policial sobre la manifestació del 8-M de 2020 que apuntava càrrecs socialistes com a responsables de l’expansió de la pandèmia de COVID 19.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Josep a setembre 15, 2021 | 13:07
  Josep setembre 15, 2021 | 13:07
  que se joda el puto picoleto y sus secuaces. pim pam PUM
 2. Icona del comentari de: L'audiència avui l'encerta a setembre 15, 2021 | 13:43
  L'audiència avui l'encerta setembre 15, 2021 | 13:43
  A la GC hi ha persones molt problemàtiques. Cobos , un mentider, envejos, egòlatre, autoritari, incult, venjatiu... Els eduquen per ser tot això o és que hi entren sols els que són així. Poder, poder, poder, es va sublevar contra el ministre... caram
  • Icona del comentari de: Varist a setembre 15, 2021 | 15:40
   Varist setembre 15, 2021 | 15:40
   Bona descripció d'un guardiasivil
 3. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a setembre 15, 2021 | 15:40
  uno que vive en Tabarnia setembre 15, 2021 | 15:40
  quant un no ha volgut ser cabrero es te que conformar a ser guardia civil xusquero

Nou comentari

Comparteix