El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta defensa que l’absència de Junts a la taula de diàleg és “un afer intern”
  • CA

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha defensat que l’absència de Junts per Catalunya a la taula de diàleg és “un afer intern” del Govern. Ho ha dit en una entrevista a TV3 en què ha replicat les declaracions de Jordi Sánchez, que va acusar la Moncloa d’haver-los “censurat” i haver exigit el seu “veto” de la taula. Iceta ha assegurat que la delegació del govern espanyol a la taula de diàleg parlarà amb qualsevol delegació catalana que nomeni el president del Govern, Pere Aragonès.

Aquestes declaracions contrasten, però, amb les que va fer la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, només un dia abans de la reunió, en què celebrava la decisió d’excloure Junts i advertia que no s’haurien assegut a negociar amb Jordi Turull, Jordi Sànchez i Míriam Nogueras, els noms que proposava el partit de Carles Puigdemont.

Sense data per a la propera reunió

El ministre de Cultura ha assegurat que si no hi ha data per a la pròxima trobada de la taula de diàleg és perquè “fixar calendaris afegeix pressió innecessària i fa cometre errors greus”. Durant l’entrevista, el dirigent socialista ha reiterat que “no cal posar dates” quan entre les dues parts “es vol avançar i ningú vol arrossegar els peus”. Iceta ha afegit, com va fer ahir el president Aragonès, que “una part de la negociació ha de ser discreta”.

Abordar qüestions que es puguin acordar “a curt termini”

Iceta considera prioritari abordar les qüestions en què els dos governs puguin posar-se d’acord “a curt termini”. “Després de molts anys de desencontres i problemes seriosos i judicials, sentències i indults, convindria que ens poséssim d’acord en com garantir el progrés de Catalunya”, ha defensat. El ministre de Cultura creu que la resta d’assumptes es poden abordar “més endavant” perquè són “més difícils” i els governs tenen posicions “molt allunyades”.

A la taula de diàleg celebrada aquest dimecres no es va parlar de la reforma del delicte de sedició, ja que la Moncloa considera més important abordar la pandèmia. Iceta ha assegurat que no entén per què això hauria de ser prioritari, però ha afegit que “si qualsevol de les parts ho planteja” se’n parlarà en pròximes trobades.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a setembre 16, 2021 | 15:19
    Mala peça setembre 16, 2021 | 15:19
    Que ja e tot coneixem miguel izeta, que a de dir el fundador del tripartido del 155, el que va fer l'impossible per empresonar persones innocents Au corre miguel, vés a fer una mica d'esport, que els botons de la camisa apreten massa
  2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a setembre 16, 2021 | 17:55
    Tripartit no, gràcies setembre 16, 2021 | 17:55
    L'absència de JUNTS al espectacle de la taula és culpa d'en mandonguilla. Si s'hagués compromès a fer una ballaruga al final de la representació, haurien hagut espentes per poder entrar. Aquest home ja no és el que era...
  3. Icona del comentari de: Ricard a setembre 17, 2021 | 10:10
    Ricard setembre 17, 2021 | 10:10
    Pel que sembla per a Iceta hi ha dos tipus de vots, els "interns" i els "externs", els que tenen dret a influir en les decisions polítiques i els de Junts, que poden tancar-se al comgelador sense problemes perquè, sobretot, no molestin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa