Junts veu la “censura” de la Moncloa en el seu “veto” per a la taula de diàleg

El secretari general del partit confirma que no modificaran la proposta de membres per a la delegació catalana i no assistiran a la taula

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest dimarts que la Moncloa els ha “vetat” de la taula de diàleg. “Lamentem la ingerència del govern espanyol a la taula”, ha dit Sànchez, que ha assegurat que la polèmica “no és amb ERC ni amb Aragonès”, sinó amb el govern de Pedro Sánchez. El secretari general de Junts ha insistit que “no hi ha cap crisi” amb ERC malgrat el sisme polític que s’ha iniciat aquest dimarts: “La responsabilitat la situem a la Moncloa”. Sànchez considera que la “censura” de la Moncloa respon a que el govern espanyol “no està disposat a abordar el conflicte polític” a partir de l’autodeterminació i l’amnistia.

Sànchez ha assegurat que la no ratificació dels noms de Junts té “la mateixa explicació que la desaparició del nom d’Oriol Junqueras de la proposta d’ERC”. “Estic convençut que el veto no ha estat per iniciativa pròpia del president Aragonès”, ha assegurat taxativament. “Si pensés que Aragonès ens ha vetat estaríem davant d’una situació molt més complicada i no és el cas”, ha dit per reafirmar-se en la seva idea que el problema no ha generat cap crisi interna al Govern.

El secretari general de Junts durant la roda de premsa

A banda, Sànchez ha replicat a la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, assegurant que la lleialtat de Junts al president Aragonès ha estat “absoluta”. Sànchez ha retret als socis de Govern d’ERC “haver acceptat aquest veto del govern espanyol” i ha assegurat que “mai plantejaria un veto a cap persona proposada per obrir una via de diàleg”. “No hem posat mai cap però als noms que coneixíem per la premsa”, ha afegit en referència a la delegació d’ERC que hi assistirà.

Sànchez ha subratllat que “mai” va haver-hi cap acord que prohibís la presència a la taula de membres dels partits que no formessin part del Govern. El secretari general de Junts ha insistit a dir que li ha traslladat la llista de noms “personalment” a Aragonès aquest matí, tot i que aquest ha insinuat que havia conegut els noms de Junts a través dels mitjans.

Junts confirma que no modificarà la llista

Tot i així, el secretari general de Junts ha assegurat que el partit continua oferint al president Aragonès “participar a la delegació si ho considera oportú”. Sànchez ha assegurat que Junts ha manifestat “des del primer moment” la seva “absoluta i contundent” aposta per la negociació tot i admetre que “hi anàvem amb escepticisme”. Sànchez ha afegit que aquest escepticisme era “compartit” per molts membres d’ERC.

El secretari general del partit ha assegurat que si Junts no forma part de la delegació del govern és perquè han estat “vetats”, però tot i així no canviaran els noms de la llista per assistir-hi. “No deixem cadires buides, no se’ns ha deixat entrar”, ha afegit.

Jordi Sànchez confirma que Junts no modificarà la llista

La llista de Junts provoca un sisme polític

“Junts ha treballat per configurar el millor equip possible per abordar la negociació”, ha subratllat el secretari general de Junts, que ha explicat que havien interpelat prèviament a ERC per saber com anaven els preparatius de la trobada. “Coherents amb el que va ser el nostre compromís públic, Junts ha decidit aquest matí la delegació que acompanyarà la part catalana de la mesa de negociació”, ha explicat després de recordar que la llista del partit de Carles Puigdemont era “del màxim nivell polític”.

El sisme polític en torn a la taula de diàleg l’ha desencadenat la decisió de Pere Aragonès d’excloure Junts a la taula de diàleg si no canvia la proposta de noms que ha fet per a la delegació catalana. Junts ha proposat aquest dimarts a primera hora que els membres que en formessin part fossin el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el secretari general del partit, Jordi Sànchez, el vicepresident del partit, Jordi Turull, i la portaveu de la formació al Congrés, Míriam Nogueras.

Aragonès, però, no ha ratificat aquesta proposta perquè considera que la taula de diàleg ha de ser “de govern a govern” i per tant els membres de Junts que hi vagin han de formar part de l’executiu català. ERC havia deixat la “porta oberta” a Junts a participar a la reunió si en les properes hores fa una proposta de membres que pugui acceptar, però els junters es mostren inflexibles a canviar la llista de noms. Junts considera que a l’acord de Govern no hi figura que els membres de la taula de diàleg hagin de ser part del Govern, pel que no cedirà davant l'”ultimàtum” d’Aragonès.

Comentaris

  Chistorreta 14/09/2021 5:38 pm
  Aquest Jordi Sánchez qui es pensa que és? Quina legitimitat política té? Que segueixi fent de bufó de Puigdemont i deixi la política per als homes de veritat.
   X2 14/09/2021 5:57 pm
   Algú millor que tu
    Tano 14/09/2021 6:54 pm
    Quanta raó que tens.
  Doctor Strangelove 14/09/2021 7:05 pm
  Quin paio aquest del Jordi Sàntxes, el paio que va trigar deu (10 sí) anys per treure's la carrereta de dret! Igual que l'ínclita Susana Díaz! Doncs no si li acut res més que dir el de sempre: "La culpa és de Madrid", i per sort, no ha dit allò que els hi agrada tant als hiperventilats: "Madrid ens roba", quan tots sabem que el 3% se l'enduien els corruptgents! En fi, un paio que només ha viscut de la política i l'endoll, mai i dic mai, ha treballat fora de la política, i no m'estranya amb el currículum que té! Doc.
  Tripartit no, gràcies 14/09/2021 7:06 pm
  Penso que Aragonès els fa favor de no deixar-los participar en la comèdia aquesta. Els pactes, ben segur lesius per Catalunya, deu fer temps que estan acordats entre el PPSOEMOC'S i ERC i ara cal escenificar-los. Tots els que hi participin quedaran tacats
  Angelblau 14/09/2021 7:09 pm
  Esquerra Renegada de Catalunya
  Joan de l'Ós 14/09/2021 8:06 pm
  Que contents estan els d,ERC de fer de manats de la Moncloa i l'Aragonès de capitanejar els sicaris. Com bramen afavor seu els hooligans espanyolistes d'aquest fòrum. Però recordeu que mai ni Roma ni Madrid paga els traïdors, ja us ho trobareu erc
  Democracia 14/09/2021 8:09 pm
  Clar, clar, com sempre la culpa es de Madrid i tot per no haber de trencar el govern, perdre tots els carrecs i anar a eleccions on els neocorruptgents encara s'ensorrarien mes.
  Clar 14/09/2021 9:09 pm
  Quin escolanet és ERC. Amb l’ajut dels lerrouxistes dels Comuns. Patètics!
  JordiT 14/09/2021 9:19 pm
  Pero si habéis estado dando por cul o todos los dias con que la mesa es un fiasco. Que más os da no ir
  Ferran 14/09/2021 9:20 pm
  Detrás está el trilero mayor del reino de franco....el maestre Sánchez...
  Tripartit no, gràcies 14/09/2021 10:58 pm
  Farsànxess no vol que sigui dit que uns presos polítics indultats participen en les .... diguem-ne converses i el titella Farsaragonès es plega als gustos dels seus amos, cap novetat
  Luisnomeacuerdo 14/09/2021 11:19 pm
  Vaya paleto el tío, y estos son la raza superior al resto de sus compatriotas, no valen ni para tomar por culo.
   MHP 15/09/2021 12:58 pm
   Si, noi, ja tens raó, si aquest es l'espabilatat,millor no conèixer a la resta. Quin paleto, si senyor,!
  kk 14/09/2021 11:48 pm
  Aquest doc deu ser un imbècil oi?
   Doctor Strangelove 15/09/2021 2:57 pm
   No ho sé, però vols dir que no t'hauries de preguntar coses que realment t'afectin, com ara, qui és ton pare? Doc.
  Anònim 15/09/2021 12:16 am
  Per sort hi ha vida més enllà de la comèdia de la taula de diàleg. , Puigdemont viatja a París per reunir-se amb diversos parlamentaris de l’estat francès. El president ha estat convidat per un grup de diputats i senadors a l'Assemblea francesa. El president Carles Puigdemont viatja aquesta setmana a l’estat francès per reunir-se amb un grup de diputats i senadors de l’estat francès i explicar així la repressió i la lluita per l’autodeterminació dels catalans. Puigdemont es desplaçarà dijous i assistirà a la projecció del documentari quebequès “Avec un sourire, la révolution!”, del director Alexandre Chartrand, al Cinema Saint-André des Arts, i intervenint posteriorment en el col·loqui que s’hi farà. L’endemà és quan visita l’Assemblea francesa, convidat per un grup de càrrecs electes, amb els quals es reunirà després.
  Sr. Floïd 15/09/2021 8:03 am
  Com sempre, la culpa Madrid. M'estic pixant del riure, disculpeu, vaig al lavabo, aquest de Juntsxlapasta son un bon diürètic i laxant.
  Ramon 15/09/2021 9:33 am
  Sols us vull dir que espero que a partir d'ara sols us voti la vostra familia.
  A l'aguait 15/09/2021 12:30 pm
  Amb les tontades dels partits catalans se'n aprofitaran els d'allà
  Català 15/09/2021 3:09 pm
  Encara que us en foteu; ERC ajuda el govern de Madrid. Ja tindrà la seva recompensa, perquè Madrid, a diferència de Roma, si remercia els traïdors.
  Pepet 15/09/2021 6:13 pm
  Sou vosaltres que us heu automarginat. Sou una colla de prepotents immadurs. La vostra proposta de confrontació ja ha demostrat el més rotund fracàs durant aquests darrers anys. La gran majoria dels catalans, independentistes i no independentistes, estem farts del mal que feu a Catalunya.
  Ja 16/09/2021 10:12 am
  Censura de la Moncloa, aplaudida per ERC. Com sempre aprofitant el foc enemic contra Catalunya. Per cert, en Jordi Sànchez és el culpable del pacte nefast amb ERC, de fer entrar a JxCat al govern de Vichy Catalan. Un traïdor vom erc.

Nou comentari