El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Societat Civil denuncia 19 eurodiputats, SOS Racisme i Amical Mathausen
  • CA

Societat Civil Catalana (SCC), l’entitat fundada per l’ultra Josep Ramon Bosch, s’ha querellat contra 19 eurodiputats d’arreu del continent així com Amical de Mauthausen i SOS Racisme per haver promogut un manifest en què reclamaven a l’Eurocambra que li retirés el Premi Ciutadà Europeu 2014 amb l’argument que l’apologia del franquisme i del nazisme són incompatibles amb valors de la Carta de drets fonamentals de la Unió Europea (UE).

L’entitat considera que el manifest malmet “il·legítimament” l’honor de SCC i que se sustenta en afirmacions “inequívocament falses”. Així mateix, considera que ha patit una sèrie de danys morals, pels quals els reclama 25.000 euros. Es dóna la circumstància que qui va recollir el premi van ser l’actual diputada de Ciutadans (C’s) Susana Beltrán i el propi Bosch, ara apartat de l’entitat.

El manifest es va fer públic després de saber-se que Josep Ramon Bosch havia participat en la commemoració del cop d’Estat del 18 de juliol organitzat per la Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF) al Coll del Moro (la Terra Alta), així com d’assegurar que l’ultra Blas Piñar era “una bellíssima persona”.

Els eurodiputats demandats són: Josep-Maria Terricabras (ERC), Ernest Maragall (MES), Ramon Tremosa (CDC), Jordi Sebastià (Compromís), José Bové (Verds francesos EELV), Alyn Smith (SNP, Escòcia), Ian Hughton (SNP, Escòcia), Jill Evans (Plaid Cymru, Gales), Tatjana Zdanoka (Igualtat de Drets/Unió Russa de Letònia, Letònia), Bart Staes (Groen, Bèlgica), Bodil Valero (Partit Verd de Suècia), Josu Juaristi (EH Bildu), Martina Anderson (Sinn Féin), Matt Carthy (Sinn Féin), Liadh Ní Riada (Sinn Féin), Lynn Boylan (Sinn Féin), Lídia Senra (Izquierda Unida), Mark Demesmaeker (N-VA, Bèlgica) i Fabio Castaldo (Italia, Movimento 5 Stelle).

Les entitats demandades són: Comissió de la Dignitat, Amical de Mauthausen i altres camps, SOS Racisme, Fundació Congrés de Cultura Catalana i Fundació Catalunya Fons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa