Puigdemont dona la benvinguda als nous membres del TC recusant-los

Nova via en l’estratègia de defensa de l’exili. Aquest divendres, el president i els consellers a l’exili, Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig, han registrat un escrit de recusació contra dos dels nous integrants del Tribunal Constitucional. En concret, dels magistrats Concepción Espejel i Enrique Arnaldo que van prendre la toga de magistrats constitucionals la setmana passada. La intenció de l’escrit és apartar-los dels processos de deliberació i votació dels nombrosos recursos d’empara interposats per l’exili arran de les decisions del Tribunal Suprem a la causa general del Procés o contra les decisions de la Junta Electoral Central. Els escrits no només retreuen la seva estreta relació amb el PP sinó que també retreuen opinions públiques obertament contràries a l’independentisme i, en particular, als seus líders polítics que esberlen del tot el principi d’imparcialitat.

Com exemple, el lletrat de l’exili, Gonzalo Boye, recorda que Arnaldo va arribar a demanar mitjançant la signatura d’un manifest titulat “Parar el golpe”, que caigués “tot el pes de la llei” sobre els recusants arran del judici especial al Tribunal Suprem contra els líders civils i polítics de l’independentisme. És més, aporta fragments del llibre Tiempo de Constitución. Límites, controles y contrapesos del poder, d l’editorial Universitaria Ramón Areces,  -per cert, prorrogat per l’actual president del Tribunal Constitucional, Pedro González-Trevijano- on es despatxa a guts contra l’independentisme i els independentistes que arriba a qualificar de “malalts del sectarisme“.

De fet, el llibre és un manual d’animaadversió contra els independentistes i una lloa al “seu amic” Manuel Marchena pel saber fer en el judici del Procés. Així, el recurs recull parts del pròleg on el president del TC analitza les opinions expressades per ara el nou magistrat contra el sobiranisme i a favor de fer-lo seure a la banqueta dels acusats. “L’autor, des de la talaia de defensor orgullós de la Constitució, es confessa amo de la seva pròpia objectivitat que, sense lligams, i com a esperit lliure desentranya ‘el parany dels colpistes'”, escriu com a resum del llibre del magistrat recusat.

Així mateix, la recusació inclou altres opinions en revistes tècniques o estudis on afirma que els acusats dels Procés van “procedir a una deliberada perversió de l’Estat de Dret”. O qualificacions com ara titllar “d’imberbes i ignorants espadatxins del populisme i de l’independentisme delirant l’aixafin o la menyspreïn la llibertat”. “El desafiament dels anomenats sobiranistes, abduïts per un discurs voluntarista ple d’enganys i trufat de falsedats; un discurs d’arrel bel·licista que cerca l’enfrontament; un discurs fal·laç, pobre, ahistòric i arcaitzant”, opinava ja el magistrat el juliol de 2015. De fet, describia el sobiranisme com a “bogeria”. L’escrit també retreu les crítiques obertes a les reclamacions d’immunitat del president Puigdemont o de la recuperació de l’escó parlamentari del vicepresident Oriol Junqueras.

També afegeix l’amistat del nou magistrat amb Manuel Marchena, el magistrat de la sala segona del Tribunal Suprem, Antonio del Moral i de l’exfiscal general de l’Estat José Manuel Maza. Fins i tot, explica un “sopar compartit amb un ampli grup d’amics -i Maza- a mitjans de setembre, amb una tertúlia allargada per la gravetat del moment que estava patint Espanya”. De Marchena en diu que “reuneix les millors i més envejables qualitats de l’ésser humà, és font de saviesa, gran conversador, escriptor fi -com ho demostren les seves pedagògiques sentències- i persona de bé”. En el mateix sentit, posa negre sobre blanc la seva amistat amb Del Moral.

Sobre Concepción Espejel, la recusació té dues vies. Per una banda, l’extraordinària relació d’amistat que manté amb Dolores de Cospedal, exsecretària general del PP, que s’hi dirigia com a “Querida Concha” i la seva implicació en la causa del Procés així com en el judici contra la cúpula d’Interior. De fet, va tombar els recursos presentats a sala durant la instrucció que es portava a terme a l’Audiència Nacional abans d’elevar la causa al Suprem i va emetre un vot particular contra l’absolució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la resta de la cúpula d’Interior, on repetia exactament la mateixa doctrina establerta per Marchena en la sentència del Procés.

Comentaris

  Ex-independentista. Desembre 03, 2021 | 08:29
  El què he estat jo ha sigut un cas d'ingenuitat en creure que els polítics catalans volien la independència. I en mans de gent així, jo tampoc la vull.
   Ricard Desembre 03, 2021 | 09:11
   Doncs deu haver molt poca gent que és ex-independentista com Vostè, perquè votem el que votem. Una altra possibilitat, molt molt poc verosímil, és que Vostè faci comentaris de falsa bandera, però seguríssim que no és el cas.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 03, 2021 | 08:43
  Joaquín Urías ex-Letrado del "Tribunal Constitucional (TC): "Estamos asistiendo -de la mano del TC- al nacimiento del 'Derecho Constitucional del ENEMIGO'. La idea es que frente a quien desafía al Estado, no rigen las normas estatales y cabe "CUALQUIER ACCIÓN" que lo frene políticamente. Aunque sea "INCONSTITUCIONAL".
  Pobre Cataluña Desembre 03, 2021 | 08:55
  Que pena dais. Y aún más cuando se moderan los comentarios y no se publican. Mocho, como todos los indepes, están deseperados y no saben ya a que recurrir. Habéis llevado Cataluña a la ruína, pero con los políticos cobrando los sueldos más altos de España. Y vosotros del Mon, hala, no publiquéis lo que no os han dado permiso.
   Ricard Desembre 03, 2021 | 09:14
   Lliçons d'un perdonavides a la castellana. I a casa seva tot és meravellós, és clar, arengant a la seva policia i al seu exèrcit a agredir catalans pel "delicte" de votar. Aleshores sembla que no feiem gens de pena... Que bons i pietosos que són.
    Gonzalo Desembre 03, 2021 | 10:49
    Pegar dices? Tu no has visto a la policía arrear bien duro. Y no os dieron por votar, os dieron por no hacer caso a los agentes de la autoridad, bloqueando e impidiendo un mandato judicial. Si hubo tantos heridos, como es que ningún políticucho separatista recibió ni un solo golpe? Fueron a los hospitales a interesarse por los "agredidos" y hacerse la fotito correspondiente? Dejad de llorar, banda de perdedores. Que sólo sabéis celebrar derrotas
   Caspanya Desembre 03, 2021 | 09:45
   La escoria como tu no sois nada sin los jueces, la policia i el ejercito a favor, solo sois parasitos de mierda sin cultura ni dignidad social.
  Claravalls Desembre 03, 2021 | 09:06
  Els catalans/es estarem bojos o malalts per la llibertat però vosaltres togues feixistes sou unes rates franquistes putrefactes.. teniu merda en comptes de cervell. Visca Catalunya lliure i independent. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
   Gonzalo Desembre 03, 2021 | 10:55
   Palabra de claravalls, la embajadora laZisnaZi ante la ONU. Que facilidad de palabra. Que discurso tan perfectamente estructurado. Los grandes poetas y escritores caen rendidos ante sus pies, aturdidos y asombrados ante tamaña capacidad descriptiva. Sin lugar a dudas, claravalls sabe reflejar el rasgo característico de los separatistas: som gente de pau. Y lo más asombroso y emocionante de su discurso, es la eterna sonrisa que dibujan sus flamantes labios. Claravalls, eres el orgullo de los catalibanes.
    ala vi ala va Desembre 03, 2021 | 13:52
    Gonzalin de Pitiminí : avui t'has llevat amb la murga fàcil i amb diarrea i t'han fotut fora de la caserna aviat, apa pren la píndola i ves a dormir la mona
  Ricard Desembre 03, 2021 | 09:09
  El problema és saber si queda cap prohom castellà que no sigui xenòfob.
   Para Ricard Sobre la Xenofobia. Desembre 03, 2021 | 12:15
   VOX: “No es Justo que Un “MENA” cobre más dinero que un Español que se le ha acabado el paro” INDEPENDENTISMO: “ Queremos irnos de España para tener los recursos solo para nosotros” VOX: “ queremos parar la Islamización de las calles de Catalunya” INDEPENDENTISMO: “ Queremos echar a todos los Colonos Ñ de nuestra “Terra”” TRUMP: “ no es americano aquel solamente por el hecho de nacer en América” NACISMO ALEMAN: “ No son realmente alemanes, son Judios que han nacido en Alemania”. INDEPENDENTISMO: “ el que ha nacido en Catalunya y habla castellano es un Colono, un Ñ”
  Psiquiatra de "Ricard" Desembre 03, 2021 | 11:08
  No le hagáis mucho caso a "ricard". Seguidle la corriente. A veces escribe con el nombre de Ricard, otras veces con el de luisnomeacuerdo, otras veces se hace llamar claravalls, alguna que otra vez usa el nick de narcis, y a veces el de gonzalo. El que más usa es el de doctor strangelove...o algo así. "Ricard" sufre un trastorno de múltiple personalidad. No seáis crueles, por favor. Esta actualmente bajo tratamiento, pero le permitimos que se desahogue de vez en cuando. Gracias por vuestra colaboración.
  JUSTICE Desembre 03, 2021 | 12:18
  Noms i cognoms de tots aquests fills de puta i demandes per tot Europa, i veuràs com sel's hi acaba la tonteria a tota aquesta xusma d'Espanya.
   Gonzalo Desembre 03, 2021 | 13:08
   Y demandas también ante la UEFA, la FIFA, la federación internacional de curling, sin olvidarnos de las quejas ante Eurovisión, la oti, y el festival de San Remo.
  Ferran Desembre 03, 2021 | 12:56
  Historial de lo mas asqueroso...
  Bernat. C. Desembre 03, 2021 | 13:59
  Quan surt el nom de Puigdemont a les notícies els fatxes entren en deliri i se'ls escapen totes les diarrees conseqüència dels fracassos de la judicatura espanyola per empresonar-lo. I es que no volen saber que als països europeus tenen jutges de llocs civilitzats, que els hi funciona el cervell, al revés dels espanyols que van donant pals de cec, i aquest és el seu fracàs.
   Ricard Desembre 03, 2021 | 19:24
   Efectivament. Això demostra l'enorme feina que està fent el President.
    Psiquiatra de "Ricard" Desembre 04, 2021 | 01:18
    No le hagáis mucho caso a "ricard". Seguidle la corriente. A veces escribe con el nombre de Ricard, otras veces con el de luisnomeacuerdo, otras veces se hace llamar claravalls, alguna que otra vez usa el nick de narcis, y a veces el de gonzalo. El que más usa es el de doctor strangelove...o algo así. "Ricard" sufre un trastorno de múltiple personalidad. No seáis crueles, por favor. Esta actualmente bajo tratamiento, pero le permitimos que se desahogue de vez en cuando. Gracias por vuestra colaboración.
     Espanyols amb només una neurona des de l'anonimat Desembre 06, 2021 | 13:56
     Com us fot que Puigdemont us guanyi a Europa, eh? Quan no hi ha arguments, diem tonteries.
  Maria Desembre 03, 2021 | 14:25
  Sort en tenim d'en Puigdemont. És l'únic que és amb nosaltres i lluita pel que també nosaltres volem. Ell i els exiliats a Bélgica, perquè la Rovira no para de malmetre amb el Junqueras. Quin parell més deçabedor. I quins botiflers, els Rufians d'ERC!
   Contesta para la única neurona Desembre 03, 2021 | 19:10
   Que chistos@ eres. Dime, porqué como me dicen aquí que sólo tengo una neurona - cuanto cuesta mantener a mocho comiendo mejillones y si ves que Cataluña está mejor o peor que antes del 2017. No te tomes a tí de referencia ya que seguro que eres jubilad@, y cobras de España, de todos los españoles.
  Luisnomeacuerdo Desembre 03, 2021 | 21:49
  Mortadelo a los atapuercanos nos importa una mierda lo que diga el pastelero loco. Bastante tiene con aguantar a los descerebrados lazinazis.
  Puigdemont és un emmerdador Desembre 04, 2021 | 13:05
  Tot el que diu i fa va per aquest camí.

Nou comentari