El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE acusa el PP de “comprar” els vots d’UPN i Casado denuncia frau
  • CA

La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha acusat el PP d’haver “comprat” els vots dels dos diputats d’UPN que a última hora van ignorar les instruccions del seu partit i van votar contra la reforma laboral. La decisió dels dos diputats navarresos hauria permès tombar la norma estrella del PSOE i Unidas Podemos, però l’error d’un diputat del PP a l’hora de votar va permetre salvar la seva aprovació. La Mesa del Congrés va arribar a anunciar el rebuig a la reforma, però uns segons després va rectificar i la va donar per aprovada.

“És un cas de transfuguisme polític. Ens queda per esbrinar el preu pagat pel PP”, ha denunciat Lastra, que ha advertit que els populars són “capaços de qualsevol cosa”, tal com s’ha demostrat durant la votació d’aquest dijous. La dirigent socialista ha assegurat que la maniobra dels populars és una “estratègia perfectament planificada per part de la dreta per comprar voluntats i perquè el PSOE no tingués capacitat de reaccionar”.

El líder del PP, Pablo Casado, ha advertit a la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, que podria estar cometent un delicte de prevaricació que tindrà “conseqüències judicials” si no reconsidera el resultat de la votació –que va acabar amb 175 vots a favor i 174 en contra– pel suposat “error” del diputat Alberto Casero, que segons alguns mitjans s’hauria equivocat fins a tres vegades en les diferents votacions previstes pel dijous.

Casado ha avançat que el PP “anirà fins al final” per revertir la polèmica votació, que ha qualificat “d’autèntica tupinada a la sobirania nacional”. Els populars mantenen que es tracta d’un “error informàtic”, mentre que la cambra defensa que el sistema de votació telemàtic disposa de suficients salvaguardes per evitar vots erronis i que no es pot repetir. Adriana Lastra ha negat que es tracti d’un “error tècnic” i ha demanat al PP que “ensenyi a votar els seus diputats” i deixi de crear polèmica amb un recurs que té “molt poc recorregut”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa